Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
11.06.2019 02:55

Na folklórnych slávnostiach v Dulovciach sa zídu súbory zo Slovenska i zahraniči


Pozvánka -plagát


Súbory zo Slovenska i zahraničia sa stretnú v Dulovciach v okrese Komárno na XXIII. ročníku Južnoslovenských detských a mládežníckych folklórnych slávnostiach. Mladí folkloristi z ôsmich slovenských miest, Čiech, Ukrajiny, Rumunska, Srbska a Chorvátska sa predstavia v amfiteátri od 28. do 29. júna.


Súbory zo Slovenska i zahraničia sa stretnú v Dulovciach v Komárňanskom okrese na XXIII. ročníku Južnoslovenských detských a mládežníckych folklórnych slávnostiach. Mladí folkloristi z ôsmich slovenských miest, Čiech, Ukrajiny, Rumunska, Srbska a Chorvátska sa predstavia v miestnom amfiteátri od 28. do 29. júna.

Ako informovali organizátori, program otvorí pásmo s názvom Poslali ma naši k vašim tvorené z vystúpení detských a mládežníckych súborov. Prvý deň podujatia ukončí vystúpenie Slovenských rebelov z Komárna s programom Na rováš.       

Sobotné popoludnie sa začne krojovaným sprievodom obcou. Po ňom bude nasledovať veľký program Kvety nášho rodu, v ktorom sa predstavia slovenské i zahraničné súbory. Záver Južnoslovenských detských a mládežníckych folklórnych slávností bude patriť tanečnej zábave. „Súčasťou podujatia bude aj sprievodný program v podobe prehliadky tradičných remesiel a viacerých tvorivých dielní,“ pripomenuli organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Abovské slávnosti lákajú folklórom, zábavou i gulášom
Hudbu, tanec, spev a ďalší sprievodný program pre dospelých a deti ponúkne 48. ročník Abovských folklórnych slávností, ktoré sa budú konať v nedeľu (19. 6.) v Rozhanovciach pri Košiciach.
viac
26.03.2018
Myjava získala finančný príspevok 80-tis. eur na folklórny festival
Mesto Myjava získalo z Fondu na podporu umenia finančný príspevok 80.000 eur. Prostriedky sú viazané na Medzinárodný folklórny festival Myjava. TASR informoval hovorca mesta Marek Hrin.
viac
14.06.2019
Témou Hornonitrianskych folklórnych slávností bude liečiteľstvo či mágia
Lesopark v Prievidzi bude 28. a 29. júna hostiť najväčšie folklórne podujatie na hornej Nitre. Počas 34. ročníka Hornonitrianskych folklórnych slávností sa stretnú nielen členovia folklórnych zoskupení a milovníci ľudovej hudby, spevu a tanca, ale aj ľudoví umelci a predstaví sa i tradičná kuchyňa.
viac
19.04.2022
Programová skladba Folklórnych slávností pod Poľanou je pripravená
Programová skladba 55. ročníka Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve je pripravená. Potvrdil to primátor mesta Ján Šufliarský s tým, že detvianske folklórne súbory sa predstavia v niekoľkých programoch festivalu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %