Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.12.2018 12:10

Na hrade Šášov chystajú Večer želaní


Hrad Šášov, ilustračná snímka hradsasov.pum.sk


Milovníci turistiky sa aj tento rok môžu tešiť na predsilvestrovský večerný výstup na hrad Šášov. Večernú atmosféru hradu si budú môcť vychutnať v sobotu 29. decembra počas podujatia Večer želaní.


"Spoločný výstup na hrad je o 16.30 h od našej expozície - pamätnej izby pri odbočke z dediny na hrad," informujú organizátori zo Združenia na záchranu hradu Šášov. Účastníkov podujatia čaká zvonenie na zvone želaní. "Želania do nasledujúceho roka sa budú písať na malé lístočky, ktoré premeníme na popol a rozsypeme po hradnom brale," uvádzajú s tým, že na záver vypustia aj balón šťastia.       

Ako ďalej odporúčajú organizátori, návštevníci by si vzhľadom na počasie nemali zabudnúť pribaliť dostatočné oblečenie a baterky.      

 

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2018
V Mestskom sade v Žiari nad Hronom chystajú ovocinársky kurz
V Mestskom sade, ktorý v žiarskom Parku Štefana Moysesa vysadili na jeseň minulého roka, chystajú prvé podujatie. Pre všetkých pestovateľov a záhradkárov prichystalo mesto v sobotu 24. marca praktický ovocinársky kurz.
viac
04.04.2018
Samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje cyklochodník naprieč mestom
Žiarska samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje 3,7 kilometra dlhý cyklochodník spájajúci mesto s priemyselným parkom. Zákazku v predpokladanej hodnote takmer 497-tis. eur bez DPH obstaráva mesto prostredníctvom elektronického systému Josephine.
viac
22.12.2018
Primátorský punč pomôže občianskemu združeniu Okáčik
Námestím Matice slovenskej v Žiari nad Hronom v stredu po celý deň rozvoniaval vianočný punč. Pod patronátom primátora Petra Antala tu od predpoludnia prebiehal charitatívny predaj obľúbeného zimného nápoja.
viac
28.12.2019
Predsilvestrovský večerný výstup na hrad Šášov bude o želaniach
Združenie na záchranu hradu Šášov si pripravilo pre všetkých milovníkov histórie a turistiky netradičný večerný výstup na hrad Šášov. V pondelok 30. decembra čaká záujemcov podujatie s názvom Večer želaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %