Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
09.01.2023 04:15

Na Kojšovskú hoľu začne od soboty premávať skibus s rozšírenou ponukou


Banner.


Na Kojšovskú hoľu začne od soboty (14. 1.) premávať z parkoviska Zlatá Idka skibus. Vypravovať ho budú pravidelne počas víkendových a prázdninových dní. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).


Kojšovská hoľa vzdialená od Košíc približne 30 kilometrov sa v zimnom období teší záujmu najmä vďaka upravovaným bežkárskym tratiam a možnostiam zimnej turistiky. Záujemcovia majú možnosť poradenstva či kurzov bežkovania pre deti a dospelých.

Skibus bude premávať z parkoviska Zlatá Idka o 8.00, 9.00, 10.00, 11.00, 12.00 a 14.00 h a od chaty Erika o 8.30, 9.30, 10.30, 11.30, 13.30 a 14.30 h. Lístky bude možné zakúpiť na konkrétny čas online prostredníctvom webstránky www.vylet.kosiceregion.sk, v Regionálnom informačnom bode (RIB) na Hlavnej 48 v Košiciach alebo osobne u sprievodcu skibusu. Kapacita je obmedzená a len cestujúci s lístkom zakúpeným vopred majú garantované miesto. Súčasťou skibusu je aj prívesný vozík, ktorý slúži na bezpečné umiestnenie lyží a saní.

"Prvý skibus s prepravnou kapacitou 18 osôb na Kojšovskú hoľu vypravíme 14. januára a k obľúbeným bežkárskym tratiam bude návštevníkov prevážať do 12. marca. Verím, že počasie k nám bude milosrdné a dopraje východniarom dostatok zasnežených zážitkov. Novinkou v porovnaní s predošlou sezónou je atrakcia v podobe  jedinečného, moderného a veľkorozmerného fotopointu, ktorý je vybudovaný v spolupráci s aktívnymi bežkármi a umeleckým rezbárom Dávidom Mariássym," uviedol predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka. Fotopoint inštalovali už v lete, no obsahuje aj bežkárske motívy.

Bežkári si môžu zvoliť niektorý z troch certifikovaných okruhov v dĺžke dvoch, troch alebo piatich kilometrov. Skibus premával na Kojšovskú hoľu už minulú zimu. "Novinka, ktorú ponúkame túto sezónu je, že bežkári pôsobiaci na Kojšovskej holi zabezpečia v závislosti od snehových podmienok komerčné verejné kurzy bežkovania, a to minimálne dvakrát mesačne počas víkendov a mesiacov január, február, marec, apríl. Rovnako zabezpečia v závislosti od snehových podmienok komerčné verejné kurzy bežkovania pre deti s názvom Akadémia Bežkárik pre deti minimálne dvakrát mesačne počas víkendov a mesiacov január, február, marec," informovala výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2019
Košice Región Turizmus ponúka od apríla 15 víkendových výletov po kraji
Krajská organizácia Košice Región Turizmus (KRT) aj tento rok pripravila pre verejnosť jednodňové víkendové výlety vlakom a autobusom. Séria 15 zájazdov po košickom regióne i za jeho hranicami sa začne v sobotu 27. apríla a skončí sa koncom septembra.
viac
23.04.2020
Košice Región Turizmus ponúka okolo 250 virtuálnych prehliadok
Spolu do 250 turistických atrakcií prevažne v Košickom samosprávnom kraji vrátane pamiatok UNESCO si možno pozrieť prostredníctvom virtuálnych prehliadok krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).
viac
26.02.2021
Projekt Bird Tour podporí rozvoj ekoturizmu
Vytvorenie komplexnej návštevníckej infraštruktúry v lokalite Senianskych rybníkov má priniesť projekt Bird Tour financovaný cez eurofondy. Ide v ňom o cezhraničný rozvoj ekoturizmu prostredníctvom podpory a popularizácie pozorovania vtáctva.
viac
11.05.2023
Cyklistov v kraji opäť prevezú cyklobusy aj vybrané pravidelné linky
Priaznivci cyklistiky v Košickom kraji budú mať opäť možnosť dostať sa autobusom do turistických lokalít v regiónoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %