Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
06.05.2020 02:25

Na košickej Furči rekonštruujú detské dopravné ihrisko


Ilustračná snímka.


Rekonštrukcia detského dopravného ihriska v mestskej časti (MČ) Košice - Dargovských hrdinov za 130 000 eur speje do záverečnej fázy.


Zámerom je v júli otvoriť funkčné detské dopravné ihrisko v lokalite medzi ulicami Zupkova a Krosnianska. Za MČ to uviedol Branislav Lacko.

Momentálne riešia prípravné práce súvisiace s inštaláciou semaforov a dolaďujú plán úprav prístupových častí k ihrisku. „Ďalšie práce v tejto etape pozostávajú z dokončenia asfaltovej plochy, oplotenia, zvislého a vodorovného dopravného značenia a osadenia lavičiek. Prosíme preto obyvateľov, aby nevstupovali do objektu detského dopravného ihriska, ktoré je momentálne v rekonštrukcii,“ povedal starosta MČ Jozef Andrejčák. Financovanie tohto projektu je zabezpečené z rozpočtu MČ a z dotácie mesta Košice.

Do konca mája by mali ukončiť práce na ďalšej rekonštrukcii, a to detského ihriska na Clementisovej ulici. Samotný projekt realizuje Správa mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach, ktorá vo vlastnej réžii zabezpečuje projektovú dokumentáciu realizácie stavby, odstránenie pôvodných prvkov, osadenie nových herných prvkov i úpravu plôch v celkovej hodnote takmer 1300 eur. Investícia MČ pri realizácii tohto projektu je necelých 9000 eur. „Staré nevyhovujúce detské herné prvky budú nahradené novými, ktoré spĺňajú prísne bezpečnostné normy a dopadové zóny. Časť povrchu ihriska, kde je v súčasnosti len štrk, bude nahradený trávnatým kobercom,“ dodal Andrejčák.

V MČ známej ako Furča je viac ako 20 detských ihrísk. Podľa Lacka všetky prešli v ostatných rokoch rekonštrukciou a inštalovaním nových herných prvkov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2017
Mesto Šaľa finišuje s opravami a budovaním ihrísk
Šalianska radnica finišuje s výstavbou i opravami športovísk a detských ihrísk. V rámci participatívneho rozpočtu mesto vyčlenilo 5000 eur na budovanie a modernizáciu herných prvkov na ihriskách. Magistrát z týchto financií podporil tri projekty, na ďalšie dva vyčlenil dodatočné zdroje.
viac
03.01.2018
Do budovania a dopĺňania detských ihrísk investuje Lučenec 200 000 eur
Nové detské ihriská a herné prvky na už existujúcich ihriskách pribudnú počas tohto roka v Lučenci minimálne v štyroch až piatich lokalitách. Informovala o tom primátorka Alexandra Pivková s tým, že mesto na spomínaný účel vyčlenilo v tohtoročnom rozpočte 200 000 eur.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
16.12.2021
Košice dokončujú rekonštrukciu ihrísk v škôlkach za takmer 146 000 eur
Investíciu za takmer 146 000 od konca októbra postupne realizuje mesto Košice v siedmich materských školách (Čordákova, Dénešova, Kežmarská, Kovaľská, Nešporova, Obrancov mieru 16 a 20) a v Detských jasliach na Jesennej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %