Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
19.08.2020 03:40

Na košickej železničnej stanici otvorili informačný bod pre turistov


Snímka zdroj: (org.kosiceregion.com).


Nový turistický informačný bod otvorili v stredu v priestoroch košickej železničnej stanice. Ide o vysunutú prevádzku Regionálneho informačného bodu, ktorý sídli v centre mesta.


Podľa výkonnej riaditeľky krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT) Lenky Vargovej Jurkovej bude tento infobod pre rozvoj cestovného ruchu prínosom.      

„Naším cieľom je dať ľuďom informácie, tipy na výlety a ponúknuť im možnosti zážitkov. Chceme odchytiť všetkých tých, ktorí prichádzajú na železničnú stanicu, pretože tá je naozaj takou vstupnou bránou do regiónu. Informácie chceme ponúknuť aj takým, ktorí možno ešte nie sú rozhodnutí, aký výlet chcú,“ povedala.      

Tento vysunutý turistický informačný bod bude otvorený každý pracovný deň od 7.30 h do 16.00 h a počas víkendov od 7.00 h do 14.00 h. Návštevníkom bude poskytovať informácie o turistických možnostiach v celom Košickom kraji.      

Jednou z jeho úloh v aktuálnej turistickej sezóne bude aj propagácia a podpora letných turistických vlakov. Ľadový expres, Gemerský expres či Tokajský cykloexpres doposiaľ prevádzkoval Košický samosprávny kraj (KSK) v spolupráci s KRT a Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK). Po novom ich prevádzku preberajú Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR a železnice. Podľa KRT je obľúbená aj doplnková ponuka výletov na území KSK, ktorú pripravili k aktuálnemu grafikonu letných turistických vlakov. Chcú tak prispieť k čo najlepšiemu vyťaženiu všetkých letných vlakových spojení tak, aby neplnili iba účel občianskej obslužnosti, ale aby prinášali aj pridanú hodnotu v podobe presunu turistov za zážitkami v destinácii.      

Ako Vargová Jurková spresnila, zatiaľ nie je známe, dokedy bude novozriadený infobod na železničnej stanici fungovať. „Chcela by som, aby bol tento infobod permanentný, také sú aj dopyty ľudí. Budeme pozorne vyhodnocovať to, na ako dlho ho má zmysel zriaďovať, a podľa toho budeme pokračovať ďalej,“ dodala s tým, že s výbornými reakciami sa stretli pri zriadení vysunutého infobodu na letisku či toho dočasného na železničnej stanici počas hokejového šampionátu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
Košice Región Turizmus ponúka okolo 250 virtuálnych prehliadok
Spolu do 250 turistických atrakcií prevažne v Košickom samosprávnom kraji vrátane pamiatok UNESCO si možno pozrieť prostredníctvom virtuálnych prehliadok krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).
viac
09.01.2023
Na Kojšovskú hoľu začne od soboty premávať skibus s rozšírenou ponukou
Na Kojšovskú hoľu začne od soboty (14. 1.) premávať z parkoviska Zlatá Idka skibus. Vypravovať ho budú pravidelne počas víkendových a prázdninových dní. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).
viac
11.05.2023
Cyklistov v kraji opäť prevezú cyklobusy aj vybrané pravidelné linky
Priaznivci cyklistiky v Košickom kraji budú mať opäť možnosť dostať sa autobusom do turistických lokalít v regiónoch.
viac
23.06.2023
V Michalovciach otvorili múzeum veteránov, jeho súčasťou je aj turistický vláčik
Múzeum automobilových a motocyklových veteránov v Michalovciach slávnostne otvorili vo štvrtok. Jeho súčasťou je aj vyhliadkový cestný turistický vláčik, ktorý bude slúžiť na predstavenie mesta a prepojenie s okolím vrátane Zemplínskej Šíravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %