Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
25.08.2022 01:10

Na Kremnických gagoch sa po dvoch rokoch predstavia opäť i zahraniční umelci


Kremnické gagy 2022 - plagát


Európsky festival humoru a satiry Kremnické gagy prinesie tento rok návštevníkom na ôsmich scénach 117 predstavení umelcov zo Slovenska i zahraničia. V poradí 42. ročník festivalu bude tematicky zameraný na krajiny susediace so Slovenskom.


TASR o tom informoval producent festivalu Pavol Kelley. Na Kremnických gagoch sa počas nadchádzajúceho víkendu v rámci témy Susedia predstavia umelci z Česka, Maďarska, Poľska, Rakúska a Ukrajiny. Spoločne s umelcami zo Slovenska sa na pódiu objavia aj v originálnom programe Visegrad Kabaret, ktorý má podľa organizátorov ukázať, ako vedia "susedia" stáť na javisku spoločne. Tohtoročné Kremnické gagy odštartujú otváracím ceremoniálom v piatok (26. 8) o 13.00 h, festival potrvá do nedeľného (28. 8.) večera.      

"Vďaka uvoľneným opatreniam budeme po dvoch rokoch môcť vidieť aj zahraničné hviezdy. Jednou z najväčších bude katalánska nádielka Orthemis Orchestra. Sľubuje skvelú show, po ktorej sa na klasickú hudbu už nikdy nebudete pozerať ako predtým," uviedol Kelley. Ako dodal, v novej cirkusovej scéne sa vystriedajú rakúski parkúristi Flying Freaks, show s vodnými balónmi z New Yorku Acrobuffos či argentínska cirkusantka Espuma Bruma.      

Na Kremnických gagoch podľa Kelleyho tradične nebude chýbať ani zastúpenie slovenskej humornej scény. Diváci sa môžu tešiť napríklad na Štúdio L+S či Radošinské naivné divadlo. Súčasťou festivalu bude tiež nostalgický program Zlaté časy, v ktorom si Eňa Vacvalová, Magda Vášáryová a Ady Hajdu zaspomínajú na Milana Lasicu.      

Európsky Festival humoru a satiry Kremnické gagy sa v Kremnici prvýkrát konal v roku 1981. Akadémia humoru na podujatí každoročne udeľuje ocenenie Zlatý gunár pre najlepšie umenie daného ročníka. Prezidentského postu sa tento rok ujal Jiří Lábus. Anticenou Trafená hus zas festival reaguje na aktuálne dianie v spoločnosti.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2016
12. ročník Festivalu frankovky sa uskutoční už tento víkend
Festival frankovky je jedným z podujatí bratislavskej samosprávy, ktorým sa snaží oživiť bohaté vinohradnícke a vinárske tradície tohto regiónu. Uskutoční sa v dňoch 24. - 26. júna 2016 na Primaciálnom námestí v Bratislave.
viac
10.01.2018
Big Air v meste Kremnica 2018
Občianske združenie FRST Crew Kremnica, o. z. v spolupráci s Mestom Kremnica a partnermi pre obyvateľov a návštevníkov Kremnice pripravujú 11. ročník športovo-hudobného festivalu Big Air v meste Kremnica 2018. Druhú dekádu stále unikátneho podujatia otvoria v tradičnom termíne od 9. do 10. februára.
viac
25.08.2021
Kremnické gagy oslávia 40 rokov viac ako stovkou humorných predstavení
Mesto Kremnica sa počas nadchádzajúceho víkendu stane opäť centrom humoru a satiry. Kremnické gagy, ktoré oslavujú svoj 40. ročník, prinesú viac ako 100 rôznych predstavení.
viac
19.08.2023
Kremnica opäť ožije humorom, témou Kremnických gagov bude sloboda
V Kremnici sa uskutoční v poradí už 43. ročník Európskeho festivalu humoru a satiry Kremnické gagy. Návštevníci sa môžu od piatka (25. 8.) do nedele (27. 8.) tešiť na vyše 70 predstavení umelcov z viac ako dvoch desiatok krajín, témou aktuálneho ročníka podujatia je sloboda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %