Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.11.2021 04:40

Na ktoré nápojové obaly sa zálohovanie nebude vzťahovať?


Radíme s odpadmi


Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.


Zálohovanie sa bude vzťahovať na jednorazové nápojové obaly z plastov a kovov v objeme 0,1 až 3 litre, ktoré musia obsahovať minimálne 80 % vody. Zálohovať sa teda nebudú napríklad sirupy, mliečne nápoje, oleje a podobne. Rovnako sa zálohovanie netýka obalov na kozmetiku, saponátov a rôzne druhy nenápojových obalov. Takéto obaly budú naďalej patriť do žltého kontajnera alebo vreca. Čo sa týka kovových obalov, zálohovanie sa nebude týkať hliníkových obalov mäsových výrobkov, konzerv alebo krmív pre zvieratá. Takéto obaly je potrebné naďalej triediť tak, ako doteraz. Či už do červeného kontajnera alebo vreca, alebo do žltého kontajnera spolu s plastmi v prípade, že máte v obci zavedený spoločný zber pre tieto obaly.

https://envipak.sk/

komunikacia@envipak.sk

Autor: Autor: (ENVI-PAK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2022
Popri zálohovaní neignorujme tradičné triedenie plastov a kovových obalov
PET fľaše sú najjednoduchšie či najľahšie recyklovateľné plasty. Plasty z PET materiálov však reprezentujú len približne 6 percent všetkých plastov na našom trhu. Čo toto percento z tohto pohľadu prezentuje?
viac
30.08.2022
Zmizli PET fľaše a plechovky z kontajnerov?
Od januára tohto roka Slovensko zálohuje. Väčšina PET fliaš a plechoviek uvedených na trh by teda mala končiť na odberných miestach v zálohomatoch a odtiaľ putovať na spracovanie k recyklátorovi.
viac
04.02.2023
Čo s nápojovými obalmi zakúpenými v zahraničí?
Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.
viac
04.08.2023
V prvom polroku 2023 sa vrátilo 490 miliónov nápojových fliaš a plechoviek
V prvom polroku 2023 sa do systému zálohovania vrátilo 490 miliónov nápojových fliaš a plechoviek, od spustenia zálohovania sa vyzbieralo už 1,3 miliardy obalov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %