Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.05.2021 04:00

Na Kunovskej priehrade pribudne nová športovo-zábavná atrakcia


Snímka zdroj: (MsÚ).


V rekreačnej oblasti mesta Senica na Kunovskej priehrade čoskoro pribudne nová športovo-zábavná atrakcia - nízke lanové centrum s obrovským mraveniskom.


Takmer 50-metrová sústava lanových prekážok s rôznou náročnosťou a obrovské mravenisko zabavia deti nielen zo Senice, ale aj ostatných návštevníkov obľúbenej rekreačnej oblasti.

Lanové centrum sa bude nachádzať hneď na začiatku rekreačnej zóny za parkoviskom v trávnatej ploche medzi vodnou hladinou a cestou. Športová atrakcia bude inštalovaná pomedzi existujúce stromy, ktoré budú doplnené o stĺpy z agátovej guľatiny. K stromom budú neinvazívnou metódou ukotvené drevené prvky a lanové prekážky pomocou drevených kolíkov a lanového ukotvenia.

Nízke lanové centrum bude fungovať ako prekážková dráha s náučným charakterom. Stavba bude nadväzovať na existujúci náučný chodník v tejto časti areálu Kunovskej priehrady. Lanové centrum bude dopĺňať mravenisko s priemerom trinásť metrov z agátovej guľatiny, s preliezacím tunelom a veľkými drevenými maketami mravcov.

Výhodou takéhoto nízkeho lanového centra je to, že nie je potrebná dopadová plocha, keďže nohy lezcov sú vo výške približne len 60 centimetrov. Nie je potrebný ani istiaci systém a obslužný personál. „Postupne každý rok sa snažíme zvyšovať atraktivitu tejto prímestskej rekreačnej oblasti. Počítame s tým, že nové atrakcie v podobe lanového centra i veľkého mraveniska budú môcť návštevníci areálu Kunovskej priehrady využívať po ich dostavbe a inštalácii na individuálne aktivity už túto letnú turistickú sezónu. Plánujeme ich však využívať aj počas organizovaných podujatí počas leta na priehrade. Kunovská priehrada je v lete vyhľadávanou lokalitou, či už domácimi alebo cezpoľnými návštevníkmi, aj preto do jej vybavenosti rok čo rok investujeme, aby sme umožnili jej rozvoj a podporili turizmus,“ uviedol primátor Senice Martin Džačovský.

Nové atrakcie Kunovskej priehrady pre deti v podobe nízkeho lanového centra a mraveniska budú zrealizované z rozpočtu Oblastnej organizácie cestovného ruchu Záhorie, do ktorej senická samospráva pravidelne prispieva dobrovoľným členským príspevkom. Cena za dodanie a inštaláciu atrakcií predstavuje 29 037,52 eur. Dodávateľskou firmou je UNIPARK s. r. o. Nízke lanové centrum by malo byť na Kunovskej priehrade hotové do konca júna.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2021
Vyskúšajte individuálne prehliadky Trnavy a okúste život richtárov a katov
Turistický ruch v meste Trnava pomaly ožíva. Krajské mesto svojim návštevníkom ponúka možnosť absolvovať tematické individuálne prehliadky, samozrejme, za dodržania platných nariadení. Návštevníci sa počas prehliadok dostanú do stredoveku, okúsia život richtárov alebo katov.
viac
22.06.2021
Na kúpalisku v Senici a na Kunovskej priehrade pribudnú defibrilátory
Na kúpalisku v Senici a na pláži na Kunovskej priehrade pribudnú pred letnou sezónou nové defibrilátory. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
24.08.2021
Na cyklotrase v Senici pribudlo nočné bodové solárne osvetlenie
Pre lepší komfort cyklistov i peších, ktorí využívajú cyklotrasu, ktorá v Senici začína pri areáli mestského kúpaliska a smeruje na Kunovskú priehradu, pribudlo na 2,5 kilometri dlhom úseku bodové orientačné osvetlenie.
viac
27.07.2022
Na Kunovskej priehrade pribudli nové atrakcie
Na Kunovskej priehrade pri meste Senica pribudli na pláži nové atrakcie v podobe dvoch hracích prvkov, ktoré zrealizovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie v spolupráci s mestom Senica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %