Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
15.07.2019 09:17

Na Mýte sa zjazduje aj v lete


Ilustračná snímka - región Horehronie


Lyžiarske stredisko v Mýte pod Ďumbierom sa teší obľube už niekoľko desaťročí. Avšak v roku 2019 prišiel čas na rázne zmeny a zjazdovať sa bude aj v lete. Od júla tohto roku bude prvýkrát v letnej sezóne otvorený nový Bike park a 4-sedačková lanovka pre malých i veľkých turistov.


 

Zásluhou nových majiteľov, hotelierskej rodiny Kičovcov z hotela Partizán**** sa prebudil život nielen v lyžiarskom stredisku, ale s cieľom rozširovania aktivít cestovného ruchu v regióne Horehronie počas celého roka, sa od júla môžu návštevníci tešiť prevádzke strediska prvýkrát aj v lete. Už tento piatok sa totiž otvára nový a jediný Bike park na Horehroní. Vždy perfektne upravené svahy pre začiatočníkov aj skúsených lyžiarov sa pod zelenou trávou a rozsiahlymi terénnymi úpravami majstrov ,,bajkerov“ zmenili na dlho očakávaný raj pre horských cyklistov všetkých náročností.

,,Toto si nemôžete nechať ujsť!“ pozýva riaditeľ hotela Partizán**** Bc. Michal Kič na veľkolepé otvorenie Bike parku: ,,Buďte medzi prvými, ktorí vyskúšajú náš nový Bike Park. Okrem slávnostného spustenia sa môžete tešiť na sprievodný program s moderátorom Marekom Poliakom, DJa Maxi, animátorov ViBa a na zvýhodnenú cenu celodenného lístka na lanovku. K dispozícii budú trate FREERIDE, DOWNHILL, FAMILY trať pre začiatočníkov, PUMPTRACK a detská prekážková trať Kids skill trail.“

Bike park ponúka 5 tratí na zjazdové bicyklovanie rôznych náročností s dĺžkou viac ako 6 km, špičkový pumptrack a rozsiahly kids skill trail pre všetky vekové kategórie. Mýto, Ski & Bike centrum ponúka taktiež 4-sedačkovú lanovku nielen pre cyklistov, ktorá návštevníkov vyvezie na hrebeň s krásnym panoramatickými výhľadmi na Nízke Tatry, odkiaľ je na dosah Breznianska skalka s výhľadom na Slovenské Rudohorie.

Návštevníci sa môžu občerstviť priamo na vrchole v turistickej Dedečkovej chate alebo pri hlavnej stanici v Reštaurácii pod svahom s terasou a pohľadom na dobrodruhov zdolávajúcich trialy. Tu nájdu cyklisti aj profesionálny servis bicyklov a taktiež požičovňu bicyklov a elektrobicyklov, či príslušenstva. V blízkosti sa rodiny s deťmi môžu zabaviť v domácej minizoo na Ajax farme.

Sme najmä nesmierne radi, že máme v našich kruhoch, tak aktívnych členov, ktorí sa zasluhujú rok čo rok o rozvoj turizmus v celom regióne Horehronie a sú tak prínosom nielen pre turistov, ale aj domácich obyvateľov, ktorým vytvárajú čoraz viac pracovných miest rôznych pozícií. Stredisko Mýto, Ski & Bike centrum ožilo už v zime, a na letnú sezónu sa tešíme ešte viac, preto sem smeruje aj náš Cyklobus a Tourbus pre návštevníkov zdarma.“ uviedla Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE.

,,V radoch stoja už nadšenci a cyklisti, ktorí sa nevedia dočkať vytúženého Bike parku a preto napäto očakávame počet bajkerov, či turistov, ktorí k nám zavítajú a zároveň budeme  zvedavo čakať na výsledky a porovnanie zimnej a letnej sezóny, či sa nedajú bajkeri zahanbiť a obrazne povedané rozvalcujú údaje o návštevnosti a potenciále letnej sezóny v podhorí.“ uviedla Mgr. Kristína Šajgalíková, marketing manager oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE.

Autor: (ts-región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2016
Liptovskí hotelieri hlásia zvýšený záujem o letné pobyty
Liptovskí hotelieri a ubytovatelia avizujú vyšší záujem turistov o letnú dovolenku ako v predchádzajúcich rokoch. Ubytovacie kapacity sa začali predávať oveľa skôr ako vlani, stav rezervácií je podľa nich optimistický.
viac
20.06.2017
V rokline Kyseľ v Slovenskom raji pribudol nový ferratový chodník
Roklina Kyseľ v Slovenskom raji, ktorú vlani v auguste po 40 rokoch otvorili, je po viac ako sedemmesačnej uzávere opäť prístupná pre turistov. Novinkou tohtoročnej sezóny je stometrový ferratový chodník v spodnom úseku pri nástupe.
viac
10.06.2020
V Mýte pod Ďumbierom sa otvárajú brány do bike parku
Mýto SKI & BIKE otvára opäť svoje brány pre všetkých nadšených bikerov. V sobotu 13. júna sa môžete tešiť na otvorenie druhej sezóny v špičkovom bike parku v Mýte pod Ďumbierom.
viac
08.06.2021
V Mýte pod Ďumbierom sa medvede odpadom neživia, pokutu dostali
V obci Mýto pod Ďumbierom v okrese Brezno s medveďmi, ktoré by sa chodili kŕmiť do kontajnerov s odpadom, problém niekoľko rokov nemajú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %