Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
18.08.2021 01:40

Na netradičných hodoch v Topoľčanoch padol slovenský rekord


Snímka zdroj: (MsÚ).


Už 27. ročník Topoľčianskych hodov bol v mnohom iný ako tie predchádzajúce. O prípravu programu sa postarala Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany a mesto Topoľčany.


Rekordná omeleta

Kultúrny program začal už v piatok vystúpením lokálnych kapiel. V sobotu od 16:00 sa na spoločenskom podujatí Stôl štedrého Žochára podarilo vytvoriť slovenský rekord v príprave vajíčkovej omelety. Na jej prípravu bolo použitých 1020 vajec a pripravená bola na panvici širokej 1,61 m, ktorú špeciálne na tento účel vyrobili v topoľčianskom Decodome.

Nad celým procesom dohliadal komisár slovenských rekordov Jozef Nemec, ktorý omeletu ochutnal ako prvý. „Vajíčka sú prepočítané a môžem skonštatovať, že pri príprave nevznikli žiadne straty. Podarilo sa nám teda prekonať rekord zo Žiliny z roku 2016, kde omeletu pripravili zo 718 vajec,” doplnil Nemec.

Primátorka mesta Topoľčany Alexandra Gieciová omeletu tiež pochválila. „Mám radosť nielen z nášho nového rekordu, ale aj z charitatívnej zbierky, ktorá toto podujatie sprevádzala a dokázala skutočnú štedrosť. Spolu sa pre Nadáciu mesta Topoľčany podarilo vyzbierať 788,91 €, ktoré poputujú rodine z Topoľčian na kúpu kočíka pre ich zdravotne postihnutú dcéru,” uviedla primátorka. Udialo sa tak aj vďaka partnerom hodov, ktorí poskytli občerstvenie. Boli medzi nimi spoločnosti HYZA a.s., Vineria Topoľčany, Bis&Co, Pekáreň Tina, Kebab King a na príprave pokrmov sa podieľala aj ZŠ Tribečská Topoľčany.

Hody v parku

Kultúrny program hodov sa odohrával neštandardne na dvoch miestach: Okrem Námestia M. R. Štefánika sa podstatná časť hudobného programu uskutočnila v Parku športovcov. „Park sa ukázal ako skvelé miesto na organizáciu tohto typu podujatí. Má veľkorysú rozlohu a výbornú klímu vďaka zeleni. Hody v parku mali jedinečnú, takmer festivalovú atmosféru,” povedal Miroslav Bakura, riaditeľ Mediálnej a kultúrnej spoločnosti. „Hody prebehli bez problémov a incidentov, za čo patrí poďakovanie nielen mestu, polícii a ľuďom z organizačného tímu, ale aj návštevníkom,” dodal Bakura.

Headlinermi hodov boli kapely Heľenine oči a legendárna Tublatanka, ktorá sa v Topoľčanoch predstavila po 23 rokoch. Príjemným prekvapením bola formácia Taste of Brass, ktorá sa so svojou orchestrálnou adaptáciou hudby 60-tych a 70-tych rokov postarala o vynikajúcu atmosféru. Organizátori veria, že sa ju podarí zopakovať aj v budúcom ročníku.

Autor: (Lenka SAVAROVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.07.2021
Podroháčske slávnosti sa uskutočnia v auguste s obmedzeným programom
Podroháčske folklórne slávnosti sa uskutočnia v auguste v priestoroch Múzea oravskej dediny Zuberec s obmedzeným programom. Po minuloročnej prestávke sa usporiadatelia rozhodli tento rok festival pripraviť v rozsahu, ktorý umožňuje súčasná epidemická situácia.
viac
11.08.2021
Mesto Topoľčany sa počas hodov pokúsi prekonať svetový rekord
V piatok (13. 8.) sa začne v Topoľčanoch 27. ročník Topoľčianskych hodov.
viac
12.08.2021
Obce Kližská Nemá a Gönyű z Maďarska pozývajú na spoločný festival
Obec Klížska Nemá v spolupráci s obcou Gönyű z Maďarska realizuje projekt s názvom „Spoločný život Gönyű a Kolozsnéma“.
viac
04.11.2021
Víkend zatvorených hraníc sa uskutoční v Bratislave aj tento rok
Na Cyklomoste slobody v Devínskej Novej Vsi si opäť pripomenieme dôležitý moment našej histórie. Už po šiesty raz sa symbolicky zatvoria hranice medzi Slovenskom a Rakúskom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %