Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.07.2018 10:20

Na obnovu úradu získali 415-tis. eur, práce by mali ukončiť v marci 2019


Obecný úrad v Očovej.(Zdroj: Ján Krošlák)


Obec Očová v okrese Zvolen získala z eurofondov viac ako 415.420 eur na obnovu obecného úradu. Nenávratný finančný príspevok je určený na zníženie energetickej náročnosti a stavebných úprav na obecnom úrade a predstavuje 95 % z celkových oprávnených výdavkov.


Ako uviedol starosta Ján Senko, momentálne prebieha administratívna kontrola procesu verejného obstarávania. So začiatkom realizácie projektu sa počíta v priebehu letných mesiacov. Termín ukončenia je stanovený na marec 2019.       

V rámci rekonštrukcie bude opravený krov strechy úradu, výmena strešnej krytiny, vybudované a zateplené budú podkrovné priestory, vykonané budú tiež nevyhnutné sanačné práce v pivničných priestoroch, výmena okien a dverí, zateplenie obvodových múrov a zrealizovaná bude nová fasáda.      

"Zrealizované budú tiež ďalšie práce súvisiace s predmetom stavebných úprav sledujúcich zníženie energetickej náročnosti budovy," doplnil Senko.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2018
Mesto získalo dotáciu z EÚ na regionálnu nízkouhlíkovú stratégiu
Spišská Belá, okres Kežmarok, získala nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie na vypracovanie a implementáciu regionálnej nízkouhlíkovej - energetickej stratégie.
viac
10.02.2019
Trnavská župa vypracuje nízkouhlíkovú stratégiu
Trnavská župa získala nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie na vypracovanie a implementáciu nízkouhlíkovej stratégie. Realizáciou projektu TTSK získa ucelený strategický dokument, ktorý definuje aktivity TTSK zamerané na znižovanie emisií CO2 do roku 2030.
viac
04.11.2019
Kultúrny dom prejde výraznou obnovou, mesto získalo od SEIA 1,84 mil. eur
Mesto Poltár pripravuje rekonštrukciu kultúrneho domu. Na jeho obnovu získalo od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 1,84 milióna eur.
viac
10.03.2023
Obec chce obnoviť úrad a kultúrny dom, majú už takmer 60 rokov
V obci Domaníky v okrese Krupina by chceli v dohľadnej dobe obnoviť obecný úrad a kultúrny dom zo 60. rokov uplynulého storočia. Oba tvoria jeden celok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %