Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
08.11.2023 07:50

Na ocenenie Srdce na dlani prišlo 41 nominácií


Snímka zdroj: Nitriansky hlásnik


Nitrianske centrum dobrovoľníctva (NCD) prijalo do 13. ročníka oceňovania Srdce na dlani 41 nominácií pre celkovo 97 dobrovoľníkov z Nitrianskeho kraja.


Nominácie posielali občianske združenia, samosprávy, firmy, ale i skupiny jednotlivcov najmä z Nitry, Nových Zámkov, Levíc, Šali či Tekovských Lužian.

Ako informovalo NCD, ocenenia Srdce na dlani sa budú slávnostne odovzdávať 14. novembra v nitrianskej synagóge. "Ide o ocenenie dobrovoľníkov za ich činnosť vykonávanú bez nároku na finančnú odmenu v prospech iných, v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja komunity, ochrany životného prostredia, kultúry, výchovy, vzdelávania, prípadne aj za výnimočný čin alebo iný prejav solidarity a motivovania k pomoci pre iných," uviedlo NCD.         

O udelení ocenenia rozhoduje hodnotiaca komisia NCD. Zároveň vyberie nominácie, ktoré postupujú do celoslovenského oceňovania Dobrovoľník roka 2023, ktoré organizuje Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií. "Dobrovoľníci sú výnimoční ľudia a ich príbehy môžu byť pre nás všetkých obrovskou inšpiráciou. Aj preto si zaslúžia osobitnú vďaku a pozornosť, ktorú im prostredníctvom ocenenia Srdce na dlani môžeme prejaviť. Trinásty ročník je plný sympatických ľudí a ich silných príbehov, ktoré obohatia tohtoročné podujatie," skonštatovala Andrea Kosír Hugáňová z NCD.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2016
Viete o niekom, kto má srdce na dlani?
Už desať rokov oceňujeme cenou Srdce na dlani dobrovoľníkov a dobrovoľníčky z celého banskobystrického kraja, ktorí nezištne pomáhajú vo svojom okolí a robia množstvo skvelej práce dobrovoľne a zadarmo.
viac
15.10.2018
Verejnosť môže nominovať aktívnych dobrovoľníkov na ocenenie
Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) zverejnilo výzvu na predkladanie nominácií na udelenie ocenenia Krajské srdce na dlani 2018.
viac
16.12.2020
Odovzdali ocenenia Srdce na dlani 2020 v Trnavskom kraji
Ocenenie Srdce na dlani pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov odovzdali v utorok v Trnave víťazom šiestich kategórií.
viac
09.10.2021
Projekt Srdce na dlani aj tento rok ocení aktivity dobrovoľníkov na Slovensku
Ocenenie Srdce na dlani aj tento rok vyzdvihne výnimočné dobrovoľnícke skutky a aktivity vo všetkých krajoch Slovenska. Verejnosť môže jednotlivcov, organizácie alebo projekty nominovať do 8. novembra 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %