Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
18.08.2022 08:25

Na Oravskom hrade bude v závere prázdnin týždeň s grófom Draculom


Banner.


Pri príležitosti stého výročia prvého čiernobieleho nemého hororového filmu Nosferatu – symfónia hrôzy, ktorý sa nakrúcal na Oravskom hrade, tam bude program na celý týždeň. Informovala o tom riaditeľka správcovského Oravského múzea Mária Jagnešáková.


Program sa začína v nedeľu (21. 8.) podujatím V znamení draka na nádvorí Oravského hradu. Vystúpi dobová hudba Strigôň, Stražanovo bábkové divadlo s rozprávkou, príde aj rytier v zbroji. V pondelok (22. 8.) budú na Hlavnom nádvorí premietať prvý hororový film Nosferatu – symfónia hrôzy.

"V utorok (23. 8.) chceme upriamiť pozornosť na darovanie krvi, ktoré sa bude konať v Renesančnej budove v Oravskom Podzámku. Oravské múzeum v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou v Martine pozýva všetkých záujemcov, ktorí sú zdraví a chcú podporiť dobrú vec, nech prídu od 10.00 do 13.00 h darovať krv," uviedla Jagnešáková s tým, že v ten istý deň o 16.00 h bude v stĺpovej sále renesančnej budovy diskusia na tému hororovému filmu s dramaturgom, redaktorom a moderátorom Vladimírom Hanuliakom a historikom Oravského múzea Martinom Chmelíkom. Po prednáške budú môcť návštevníci absolvovať aj komentovanú prehliadku Oravského hradu s historikom.

V stredu (24. 8.) bude na Hlavnom nádvorí koncert muzikálovej speváčky Mirky Partlovej. Na koncerte zaznejú aj piesne z muzikálu Dracula. Vo štvrtok (25. 8.) od 10.00 do 15.00 h múzeum pripravilo program Nosferatu pre deti, ktorého súčasťou budú tvorivé dielne. Týždeň s Draculom sa skončí v piatok (26. 8.) reprízou nočnej prehliadky Drakula – Upír Nosferatu. "Myslíme na všetky vekové kategórie a do programu sme zaradili okrem zábavy, odborné témy, históriu a v neposlednom rade sme mysleli aj na záchranu ľudských životov, a to darovaním krvi, do ktorej sa zapoja aj zamestnanci múzea," poznamenala Jagnešáková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2021
Najmladších návštevníkov Oravského hradu čaká rozprávkový program
Rodiny s deťmi, ktoré sa tento víkend vyberú na Oravský hrad v Oravskom Podzámku, čaká interaktívny rozprávkový program. Pripravili ho pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Správcovské Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava o tom informovalo na oficiálnej webovej stránke.
viac
21.12.2021
Návštevníci Oravského hradu stretnú počas Vianoc rozprávkové bytosti
Rodiny s deťmi, ktoré sa od utorka 28. decembra do štvrtka 30. decembra vyberú na Oravský hrad v Oravskom Podzámku, čaká interaktívny rozprávkový program.
viac
23.05.2022
Rytiersky festival Rotenstein bude na hrade Červený Kameň tento víkend
Historický festival Rotenstein sa po piatich rokoch vracia na svoje pôvodné miesto konania – hrad Červený Kameň. Svoje brány návštevníkom otvorí počas víkendu 28. a 29. mája.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %