Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.03.2020 12:05

Na Pltníkoch vyrastie nový skatepark


Ilustračná snímka: (int.).


Rozvoj všešportového areálu v lokalite Pltníky v Martine úspešne pokračuje. V roku 2020 by k futbalovej tréningovej ploche a pumptrack dráhe mal pribudnúť aj nový skatepark.


V mestskej časti Záturčie od roku 2019 postupne vyrastá Šport park, v ktorom si prídu na svoje priaznivci viacerých športov. Koncom roku 2020 by sa k futbalistom a fanúšikom pumptracku mali pridať aj skateri, bikeri a kolobežkári vďaka skateparku, ktorý bude spĺňať najmodernejšie štandardy.

„Veľmi ma teší, že aj zastupiteľstvo podporilo zámer vybudovania skateparku Pltníky. Skating a kolobežkovanie si získavajú čoraz viac popularity medzi mladými a mesto jednoducho muselo nájsť spôsob ako podporiť jeho rozvoj. Mladí sa dnes totiž nemajú kde venovať týmto druhom športu a využívajú na svoje jazdy centrum mesta, čo môže byť nebezpečné a je taktiež často kritizované. Pltníky sú ideálnym priestorom, ktorý si získava čoraz viac návštevníkov a vedenie mesta urobí všetko preto, aby to pokračovalo aj čo sa týka iných športov,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

Na Pltníkoch vyrastie skatepark s rozlohou približne 1 010m² s betónovou dráhou, ktorá bude tvoriť až 880 m². Vnútri dráhy sa budú nachádzať zatrávnené ostrovčeky. Areál skateparku bude slúžiť skaterom, bikerom a kolobežkárom rôznych vekových kategórií a uzatvorí voľný priestor medzi chodníkom pre cyklistov a pumptrackom.

Autor: (Zuzana KALMANOVÁ, MSÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2017
Začala sa výstavba cyklotrasy v Strážkach, v pláne je aj bike park
Mesto Spišská Belá začalo v týchto dňoch s výstavbou cyklotrasy do Kežmarku v mestskej časti Strážky. Ide o úsek dlhý niečo cez dva kilometre a vedie od štrkoviska v Strážkach cez kaštieľ Strážky, až po začiatok panelového chodníka na začiatku Strážok v smere na Spišskú Belú.
viac
28.09.2018
Obyvatelia mesta môžu športovať v novom fitparku
Mesto Prešov získalo nový priestor na športovanie určený obyvateľom všetkých vekových kategórií. Podľa radnice prispeje ku skultúrneniu prostredia a poskytne ďalšie možnosti trávenia voľného času vonku s rodinou, priateľmi aj známymi.
viac
13.08.2019
V lokalite Pltníky poklepali základný kameň športového areálu
Poklepaním základného kameňa sa v pondelok oficiálne začala výstavba nového športového areálu v martinskej lokalite Pltníky. V prvej etape tu vyrastie moderné futbalové ihrisko s umelou trávou, tribúny, zázemie i parkovisko.
viac
21.11.2020
V bratislavskej Karlovej Vsi vznikne nový park
Celý park je riešený v horizontálnom rozmiestnení viacerých športových stanovísk. Na opačnom konci od skateparku bude detské ihrisko so šmykľavkou alebo malým tunelom pre najmenších.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %