Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
27.05.2019 08:15

Na Počúvadlianskom jazere vybudujú drevenú promenádu


Ilustračná snímka, zdroj: jazeropocuvadlo.sk


Na Počúvadlianskom jazere pri Banskej Štiavnici vybudujú 352 metrov dlhú a 1,8 metra širokú promenádu. Lávka bude vyrobená z dubového dreva a bude mať tri móla, z ktorých bude možný prístup do vody.


Riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Banská Štiavnica Igor Kuhn priblížil, že dôvodom jej výstavby je chýbajúci chodník po východnej strane jazera. Tento problém je citeľný najmä počas veľkých akcií, keď k jazeru chodia mnohé rodiny s deťmi.       

"Keďže to je turisticky navštevovaná lokalita a ide tam aj o bezpečnosť, tak sme hľadali riešenie, ako tam urobiť chodník. Občianske združenie Sitnianski rytieri prišlo s myšlienkou položiť tesne na hladinu pri brehu drevenú lávku," priblížil Kuhn.       

Združenie podľa jeho slov zafinancovalo naprojektovanie drevenej lávky, no finančné prostriedky na samotnú realizáciu organizácia nemala. Situácia sa zmenila po vstupe Rozvojovej agentúry Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) do oblastnej organizácie.       

"Zaplatila pomerne vysoký členský príspevok, ktorý bol viazaný na veľké aktivity investičného typu. My sme vybrali tri projekty a predstavenstvo odporučilo zrealizovať tento," dodal Kuhn.       

Drevenú promenádu vybudujú v dvoch etapách, tú prvú by podľa Kuhna mali stihnúť ešte tento rok. "Máme už všetky povolenia a čakáme jedine na podpis zmluvy o prenájme pozemkov. Teraz sa uskutočňuje verejné obstarávanie," dodal s tým, že druhú etapu chcú urobiť budúci rok. Odhadované náklady na jej realizáciu sú 150.000 eur bez DPH.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2020
Na Počúvadle monitorujú ochranári výskyt bobrov
Na jazere Počúvadlo neďaleko Banskej Štiavnice monitorujú ochranári výskyt bobrov. Riaditeľ Správy Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Štiavnické vrchy Peter Farbiak priblížil, že na Počúvadlo prišli tieto zákonom chránené živočíchy pravdepodobne po potoku Sikenica.
viac
08.01.2021
V roku 2021 chystá B. Štiavnica aj niekoľko väčších investícií
Mesto Banská Štiavnica ešte nemá schválený rozpočet na rok 2021, poslanci o ňom budú hlasovať na niektorom z najbližších mestských zastupiteľstiev. Potvrdila to primátorka Nadežda Babiaková s tým, že v návrhu rozpočtu sa našiel priestor aj na niekoľko väčších investícií.
viac
07.07.2022
Do starobylého mesta budú lákať turistov novou značkou Supervulkán Štiavnica
Pod označením Supervulkán Štiavnica chcú propagovať starobylé banícke mesto a jeho okolie zástupcova Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Banská Štiavnica.
viac
09.02.2023
Ukončili obnovu radničnej kaplnky, v minulosti tam bola kancelária
V Banskej Štiavnici ukončili po vyše pol roku obnovu jednej z najcennejších častí tamojšej radnice – Kaplnky sv. Anny. Práce vyšli na 265 000 eur, dotáciu poskytlo Ministerstvo financií SR a peniaze zo svojho rozpočtu vyčlenilo aj mesto Banská Štiavnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %