Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.10.2019 03:10

Na podporu cestovného ruchu v KSK pôjde 840-tis. eur


Ilustračná snímka, zdroj: KSK


Košický samosprávny kraj (KSK) podporí cestovný ruch v roku 2020 v rámci programu Terra Incognita sumou 840-tis. eur. O podporu na turistické atrakcie, infraštruktúru a podujatia sa môžu uchádzať podnikateľské subjekty, združenia či obce.


Hlavným cieľom je zatraktívnenie kraja cez ešte väčšiu spoluprácu s podnikateľmi a ďalšími hráčmi v cestovnom ruchu.       

Financie sú určené na podporu infraštruktúrnych projektov, ktoré rozširujú ponuku destinácie, ale aj na realizáciu a marketing kvalitných podujatí v regióne. "Považujeme za dôležité podporovať lokálnych podnikateľov, ktorí vedia, čím sa v našom kraji oplatí pochváliť. Ako prvý kraj budeme v tomto roku vyhlasovať výzvy v ekoturizme, ktoré by mali priniesť inovatívne riešenia na ochranu nášho životného prostredia. Posúvame sa aj v elektronizácii, po novom budú žiadatelia podávať žiadosti elektronicky, čím chceme znížiť byrokraciu," uviedol v utorok predseda KSK Rastislav Trnka.       

S výzvou programu bude aj v roku 2020 pracovať krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT). Podľa jej výkonnej riaditeľky Lenky Vargovej Jurkovej je poskytovanie dotácie dôležitým prvým krokom, ešte dôležitejšie je však naštartovanie spolupráce. "Koncept výzvy sme preto pripravovali tak, aby zapadal do nášho modelu manažmentu a marketingu destinácie. Ide nám totiž najmä o zvyšovanie atraktivity a zlepšovanie kvality poskytovaných služieb. Ak sa jednotlivé aktivity, ale aj propagácia vzájomne dopĺňajú, vzniká synergia, ktorá prináša oveľa prínosnejšie výsledky než čiastkové ad hoc riešenia," povedala. Dodala, že projekty napredujú najmä vtedy, ak spĺňajú tri dôležité vlastnosti – sú kvalitné, majú dobrý marketing a spolupráca zainteresovaných partnerov ich vedie k spoločnej vízii ďalšieho rozvoja.       

Termín na predkladanie žiadostí o podporu je do 30. novembra. Oprávnenými žiadateľmi sú právnické osoby, fyzické osoby – podnikatelia so sídlom alebo trvalým pobytom v Košickom kraji a organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK. Podklady, informácie a digitálne prihlasovanie projektov nájdu záujemcovia na webe vyzva.terraincognita.sk

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
21.10.2020
Obce môžu požiadať o covid terénnych asistentov v MRK
Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity spustil výzvu na predkladanie žiadostí o terénnych asistentov, ktorí pomôžu s monitorovaním stavu rizika či možností nákazy a vývinu ochorenia COVID-19 priamo v dotknutých MRK.
viac
10.06.2021
Petržalka spustila program adopcie zelene
Bratislavská Petržalka spustila program adopcie zelene. Obyvateľom pomôže participovať na skrášľovaní svojho okolia. Program tiež prináša jasnejšie pravidlá pri výsadbe zelene.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %