Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.08.2019 01:05

Na poriadok v meste dohliada modernizovaný kamerový systém


Montáž kamerového systému. Snímka zdroj: Mesto Spišská Belá


Tri inteligentné kamery s funkciou čítania evidenčných čísel vozidiel osadili pri vstupoch do mesta počas augusta v Spišskej Belej (okres Kežmarok).


Ako o tom informovala Paula Grivalská z oddelenia životného prostredia mestského úradu, cieľom iniciatívy je trvalo a pozitívne ovplyvňovať bezpečnostnú a dopravnú situáciu mesta.

"Prostredníctvom inteligentných kamier na čítanie evidenčných čísel vozidiel osadených pri vstupoch do mesta budeme nápomocní vo veci pátrania po vozidlách, v priestupkových konaniach a v konaniach v zmysle Trestného zákona," doplnila s tým, že mesto počíta predovšetkým s preventívnym pôsobením nového kamerového systému.       

Pohyb na hraniciach mesta inteligentné kamery monitorujú na Zimnej ulici, na Ulici SNP a na Slnečnej ulici. Samospráva na zabezpečenie úloh prevencie kriminality získala zo štátneho rozpočtu dotáciu vo výške 10 000 eur. Spolufinancovanie z rozpočtu mesta predstavovalo sumu 3140 eur.    

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2017
Začala sa výstavba cyklotrasy v Strážkach, v pláne je aj bike park
Mesto Spišská Belá začalo v týchto dňoch s výstavbou cyklotrasy do Kežmarku v mestskej časti Strážky. Ide o úsek dlhý niečo cez dva kilometre a vedie od štrkoviska v Strážkach cez kaštieľ Strážky, až po začiatok panelového chodníka na začiatku Strážok v smere na Spišskú Belú.
viac
30.12.2017
V odpadoch urobíme poriadok, sľubuje si od ISOH minister Sólymos
Slovenská republika zaplatí 12,7 milióna eur (bez DPH) za vybudovanie Informačného systému odpadového hospodárstva (ISOH). Tender na jeho dodanie vyhralo ešte v novembri konzorcium firiem Tempest a Softip.
viac
14.02.2019
V Handlovej pripravujú nový systém prideľovania bytov
Od začiatku tohto roka sa pripravujú v zmeny, ktorých cieľom je stanoviť transparentné kritériá prideľovania mestských bytov. Zmeny sa uskutočnia po schválení mestským zastupiteľstvom v prvom štvrťroku 2019.
viac
17.04.2023
Dolný Kubín bude mať nový kamerový systém, mesto naň získalo eurofondy
Dolný Kubín bude mať nový kamerový systém. Projekt za takmer pol milióna eur by mal byť hotový do konca septembra. Mesto naň získalo peniaze z eurofondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %