Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
21.10.2022 10:35

Na pretekoch Sherpa Rallye prekonajú účastníci 730-metrové prevýšenie


Snímka zdroj: (Sherpa Rallye - Vetroplach magazin).


Vysoké Tatry privítajú tento víkend tradičné jesenné preteky Sherpa Rallye. Horskí nosiči budú v sobotu 22. októbra prekonávať s nákladom piva na chrbte 730-metrové prevýšenie na Téryho chatu.


Spoluorganizátor podujatia Štefan Bačkor uviedol, že populárne nosičské preteky odštartujú o 11. hodine z Hrebienka.

Tento rok sa koná už ich 38. ročník, okrem ťažkého nákladu budú musieť účastníci zvládnuť aj náročný terén veľkého prevýšenia s potenciálnou snehovou nádielkou na trase. Horskí nosiči si na chrbát naložia 60 kilogramov, ženské účastníčky pivný náklad s hmotnosťou 20 kilogramov. "Tento rok očakávame veľmi silné pretekárske pole a hojnú účasť 'nosičských legiend' na čele s Lacom Chudíkom, Otom Janiglošom alebo Viktorom Beránkom, ktorý bol jedným z tých, ktorí stáli pri zrode týchto populárnych tatranských pretekov horských nosičov," dodal Bačkor.

Vlani sa na podujatí predstavilo 73 pretekárov, víťazom bol horský nosič Braňo Karafa, vyhral s časom takmer hodina 37 minút tieto preteky aj v roku 2017. Vtedy sa naposledy šla trasa na Téryho chatu. Tento rok nenašiel premožiteľa ani na pretekoch Nosičská stovka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2016
Oldtimer Rallye Tatry bude tento rok v znamení vody
Oldtimer Rallye Tatry je právom považovaná za najnáročnejšiu veteránsku akciu pre fajnšmekrov, ktorí majú odvahu svojich miláčikov preháňať po súčasných prehustených cestách pomedzi neraz bezohľadných účastníkov cestnej premávky.
viac
12.01.2017
Preteky pri východe slnka odštartujú ďalší ročník podujatí Tatry v pohybe
Celoročná séria podujatí Tatry v pohybe pokračuje aj v roku 2017. Prvým z tohoročných pretekov je beh pri východe slnka "Sunrise Run", ktorý je súčasťou štvrtého ročníka Zimnej bežeckej série. Štart a cieľ bude v golfovom rezorte vo Veľkej Lomnici v okrese Kežmarok.
viac
29.07.2022
Medvedie dni na Hrebienku budú tichšie a hlavne o vzdelávaní
Hrebienok vo Vysokých Tatrách privíta cez víkend 30. a 31. júla netradičný festival medveďov v novom formáte. Podujatie malo svoju premiéru v roku 2019, tento rok sa môžu návštevníci tešiť na dva dni plné medvedej zábavy, ale aj vzdelávania.
viac
09.08.2022
Najnavštevovanejším miestom počas sčítania turistov bol Hrebienok
Za jediný deň prešlo vysokohorským prostredím Tatranského národného parku (TANAP-u) celkovo 23 287 turistov a cyklistov. Vyplýva to z minulotýždňového sčítania návštevníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %