Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.11.2020 07:45

Na prihlásenie sa do výzvy na podporu regionálneho rozvoja ostáva týždeň


Banner.


Na prihlásenie sa do výzvy trnavskej župy na podávanie žiadostí o podporu regionálneho rozvoja v roku 2021 ostáva už len týždeň.


V grantovej schéme je na tento účel vyčlenených spolu 500 tisíc eur, pričom výška dotácie sa pohybuje od 3 000 do 50 000 eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra 2020 a o ich schválení by sa malo rozhodovať na prvom budúcoročnom zasadnutí krajského zastupiteľstva.

„Výzva je zameraná na podporu projektov, ktoré zvyšujú atraktivitu nášho územia, čím prispievajú k rozvoju zážitkového turizmu. Až pol milióna eur sme vyčlenili na pomoc subjektom pôsobiacim v oblasti cestovného ruchu, ktoré sú aktuálne ťažko skúšané koronakrízou,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Cieľom župy je tiež zviditeľniť producentov regionálnych produktov a rozšíriť ich rady. Podporu je možné získať aj na obnovu a zavedenie turistického a cykloturistického značenia, ako aj vývoj mobilných aplikácií. Peniaze sú určené aj na propagáciu a zveľadenie kultúrneho dedičstva.

Medzi oprávnených žiadateľov patria miestne akčné skupiny, oblastné organizácie cestovného ruchu, občianske združenia či neziskové organizácie.

Vďaka dotácii z minuloročnej výzvy bol zatraktívnený napríklad rekreačný areál Kunovskej priehrady. V členských obciach Miestnej akčnej skupiny Stará Čierna voda zas boli vybudované detské ihriská a vonkajšie športoviská. V najnavštevovanejších športových a voľnočasových rezortoch na Žitnom ostrove pribudli informačno-komunikačné totemy. Na hradoch Korlátko a Dobrá voda bol uskutočnený archeologický výskum. S podporou trnavskej župy bola tiež zrekonštruovaná časť kaštieľa v Jablonici.

Všetky podrobné informácie sú dostupné na https://www.trnava-vuc.sk/13475-sk/2021.

 

Autor: (ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
05.02.2021
J. Viskupič: Do regiónov posielame pol milióna eur
Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom prvom rokovaní v roku 2021 rozhodli o pridelení dotácií subjektom pôsobiacim v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Pol miliónom eur bude podporených spolu 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.
viac
11.05.2021
Chystá sa nová výzva v INTERREG V-A SK-CZ
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR ako riadiaci orgán pre programu INTERREG V-A Slovenská republika – Česká republika zverejnil informáciu o pripravovanej výzve v cezhraničnom programe.
viac
11.03.2023
TTSK podporí regionálny rozvoj a turizmus, vyčlenil na to pol milióna eur
Dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja a turizmu otvoril Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na jeho území. Medzi miestne akčné skupiny či občianske združenia rozdelí financie v objeme 500.000 eur. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %