Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
09.04.2020 09:35

Na prímestských linkách v Nitrianskom kraji začali jazdiť nové autobusy


Snímka zdroj: (tasr).


Na prímestských linkách v Nitrianskom kraji pribudlo 11 nových autobusov.


Ako informovala dopravná spoločnosť Arriva, tri už vozia cestujúcich v okolí Komárna, Štúrova a Želiezoviec, štyri pribudli v okolí Levíc a Šiah a štyri nové autobusy sú zaradené do prevádzky aj v okresoch Nitra, Zlaté Moravce a Topoľčany. Všetky sú vybavené informačnými elektronickými tabulami a klimatizáciou.

Dopravca sa v zmluve s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) zaviazal, že počas desiatich rokov zmodernizuje autobusy, vybaví ich klimatizáciou a wifi pripojením, zníži ich vek a zvýši počet nízkopodlažných autobusov. „Naše záväzky plníme. Priemerný vek autobusov prímestskej dopravy v NSK klesol za posledné štyri roky pod osem rokov, viac ako polovica autobusov je klimatizovaná a vybavená bezplatným wifi pripojením,“ uviedol generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku László Ivan.

Ako pripomenul, v súčasnosti platia vo všetkých autobusoch bezpečnostné opatrenia, ktorých cieľom je zabránenie šírenia nového koronavírusu. „Naďalej prosíme cestujúcich o nosenie ochranného rúška, prípadne šálu, šatky či inej vhodnej alternatívy. Zároveň cestujúcim odporúčame, aby v prostriedkoch verejnej dopravy dodržiavali dostatočný odstup a podľa možnosti nosili aj rukavice. Je to v záujme ochrany nielen seba, ale aj vodičov, ktorí sa denne stretávajú s desiatkami cestujúcich v prvej línii,“ doplnila riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností Arriva na Slovensku Petra Helecz.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2020
Bezplatné cestovanie na prímestských linkách v Trnavskom kraji končí
Počnúc 2. májom končí v Trnavskom kraji bezplatná preprava cestujúcich. Oznámil to v pondelok predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič a zástupcovia troch prepravných spoločností.
viac
06.05.2020
Od nedele sa prímestské autobusy vrátia do prázdninového režimu
Prímestské autobusy v Banskobystrickom kraji budú od nedele 10. mája (vrátane) opäť premávať v prázdninovom režime. Župa tak zareagovala na uvoľňovanie opatrení zo strany štátu, na všetkých linkách však zostávajú platiť prísne bezpečnostné opatrenia.
viac
11.05.2020
TSK otvára klientske centrum i podateľňu, pribudnú prímestské autobusy
Na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) otvoria v pondelok (11. 5.) klientske centrum a podateľňu, od rovnakého dátumu sa zvýši aj frekvencia spojov prímestskej autobusovej dopravy. Vyplýva to z rozhodnutia štábu pre krízové situácie TSK.
viac
13.08.2021
ARRIVA bude zabezpečovať MHD v Komárne aj ďalších desať rokov
Spoločnosť ARRIVA a mesto Komárno podpísali zmluvu, na základe ktorej bude ARRIVA zabezpečovať mestskú hromadnú dopravu najbližších desať rokov. Zmluva cestujúcim prinesie modernizáciu vozového parku a zvýšenie kvality cestovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %