Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
08.10.2020 08:00

Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur


Ilustračná snímka.


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.


Medzi oprávnených žiadateľov patria miestne akčné skupiny, oblastné organizácie cestovného ruchu, občianske združenia či neziskové organizácie. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.      

Zastupiteľstvo TTSK rozhodlo o vyhlásení výzvy na podávanie žiadostí na podporu regionálneho rozvoja v roku 2021 na zasadnutí v závere septembra. V grantovej schéme je na tento účel vyčlenených spolu 500 000 eur, pričom výška dotácie sa pohybuje od 3000 do 50 000 eur. „Výzva je zameraná na podporu projektov, ktoré zvyšujú atraktivitu územia kraja, čím prispievajú k rozvoju zážitkového turizmu. Aj touto formou chceme pomôcť subjektom pôsobiacim v oblasti cestovného ruchu, ktoré sú aktuálne ťažko skúšané koronakrízou,” uviedol Viskupič. Cieľom je tiež zviditeľniť producentov regionálnych produktov a rozšíriť ich rady. Podporu je možné získať aj na obnovu a zavedenie turistického a cykloturistického značenia, vývoj mobilných aplikácií, na propagáciu a zveľadenie kultúrneho dedičstva.       

Vďaka dotácii z minuloročnej výzvy bol zatraktívnený napríklad rekreačný areál Kunovskej priehrady. V členských obciach Miestnej akčnej skupiny Stará Čierna voda boli vybudované detské ihriská a vonkajšie športoviská. V najnavštevovanejších športových a voľnočasových rezortoch na Žitnom ostrove pribudli informačno-komunikačné totemy, na hradoch Korlátko a Dobrá voda bol uskutočnený archeologický výskum. S podporou TTSK bola tiež zrekonštruovaná časť kaštieľa v Jabloni

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Výzva pre malé projekty z Fondu SK-NIC
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie informuje o výzve Fondu SK-NIC, ktorá je spustená od 1. septembra 2020. Podať žiadosť o grant si môžu žiadatelia do 15. októbra 2020.
viac
24.11.2020
Na prihlásenie sa do výzvy na podporu regionálneho rozvoja ostáva týždeň
Na prihlásenie sa do výzvy trnavskej župy na podávanie žiadostí o podporu regionálneho rozvoja v roku 2021 ostáva už len týždeň.
viac
31.03.2021
Z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy bude podporených 353 projektov
Poslanci župného zastupiteľstva na marcovom zasadnutí schválili poskytnutie dotácií pre projekty z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS). Celkovo pre rok 2021 prišlo 676 žiadostí a to v oblasti kultúra, šport a mládež, rozvoj vidieka a životné prostredie. Z nich sa stalo úspešných 353.
viac
11.03.2023
TTSK podporí regionálny rozvoj a turizmus, vyčlenil na to pol milióna eur
Dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja a turizmu otvoril Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na jeho území. Medzi miestne akčné skupiny či občianske združenia rozdelí financie v objeme 500.000 eur. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %