Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.01.2021 03:45

Na projekty spolupráce s Maďarskom môžu uchádzači získať až 50 000 eur


Interreg - budujeme partnerstvá.


Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie môžu ešte tento mesiac žiadať o finančný príspevok z Fondu malých projektov v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko. Jeden projekt má šancu získať od 20 000 do 50 000 eur.


Peniaze sú určené pre žiadateľov z takzvanej východnej programovej oblasti, kam spadajú Košický a Banskobystrický kraj a štyri maďarské prihraničné župy. Informoval o tom Košický samosprávny kraj (KSK).

Finančná podpora je určená na cezhraničnú spoluprácu orgánov verejnej správy a osôb žijúcich v pohraničnej oblasti. Celková finančná alokácia pre danú prioritnú os predstavuje viac ako 790.000 eur. Výzvu vyhlásilo Európske zoskupenie územnej spolupráce Via Carpatia spolu s KSK a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.

„Je to skvelá šanca pre zástupcov obcí či neziskových organizácií, ako nadviazať slovensko-maďarskú spoluprácu, získať podporu pre cezhraničné projekty a vďaka nim zvýšiť kvalitu života obyvateľov v pohraničnej oblasti. Napríklad v roku 2020 vďaka podpore z Fondu malých projektov pribudli nové priestory v športovom areáli v obci Kysak, vďaka čomu tam možno organizovať športové a kultúrne podujatia. Aj napriek pandémii sa podarilo zrealizovať tiež Regionálny festival tradičných ľudových jedál a zvykov v obci Slanec, na ktorom sa zúčastnili aj predstavitelia maďarských prihraničných obcí,” uviedol predseda KSK Rastislav Trnka. Dosiaľ bolo podporených 103 takýchto projektov.

Riaditeľka Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Via Carpatia Julianna Orbán Máté doplnila, že tretia výzva predstavuje v súčasnom programovom období poslednú príležitosť na realizáciu projektov s podporou Fondu malých projektov. Tie môžu byť zamerané na vypracovanie stratégií, štúdií, koncepcií, tvorbu spoločných odborných programov, organizovanie podujatí medzi obcami a mestami, organizáciu školení či výmenu skúseností. Informácie sú dostupné na webstránke www.viacarpatia-spf.eu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.04.2019
Na projekty spolupráce s Maďarskom môžu samosprávy či školy získať 50-tis eur.
Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie môžu žiadať o finančný príspevok pre malé projekty v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko 2014 - 2020. Výzvu na predkladanie žiadostí vyhlásilo Európske zoskupenie územnej spolupráce Via Carpatia.
viac
02.11.2020
Objavte NATURPARK Podunajsko
Deväť projektových partnerov z oboch strán Dunaja sa podieľalo na vzniku prvého naturparku na Slovensku - NATURPARKu Podunajsko.
viac
18.08.2021
Fond malých projektov podporí kúpu defibrilátorov aj cezhraničné tábory
Takmer 1,2 milióna eur si rozdelí celkovo 22 cezhraničných projektov, ktoré sa uchádzali o príspevok z Fondu malých projektov. Informuje o tom Košický samosprávny kraj (KSK) na svojej webovej stránke s tým, že na oboch stranách majú zlepšiť kvalitu života v pohraničných oblastiach.
viac
23.05.2022
Samosprávy či školy môžu získať na projekty spolupráce s Maďarskom do 50 000 eur
Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie môžu žiadať o finančný príspevok z Fondu malých projektov v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko. Jeden projekt má šancu získať od 20 000 do 50 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %