Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.11.2021 02:25

Na recykláciu odpadu dostanú obce 10 miliónov eur


Banner.


Výzvu odsúhlasila ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, ktorej rezort plní funkciu Centrálneho koordinačného orgánu pre eurofondy.


Výzvu už vyhlásilo Ministerstvo životného prostredia SR a je zameraná na triedený zber komunálnych odpadov z operačného programu Kvalita životného prostredia vo výške 10 miliónov eur.

Výzva poskytuje zdroje na vybudovanie a zrekonštruovanie zariadení na zber odpadov a zberné dvory, zabezpečenie zberných nádob a veľkokapacitných kontajnerov a nakúp zberových vozidiel a zariadení na mechanickú úpravu odpadu.

O príspevok môžu žiadať obce a združenia obcí, príspevkové alebo rozpočtové organizácie, právnické osoby vo vlastníctve obce oprávnené nakladať s komunálnym a drobným stavebným odpadom a neziskové organizácie vo vlastníctve obce.

Aj táto výzva pomôže Slovensku využívať prírodné zdroje udržateľným spôsobom a zmierniť negatívny vplyv odpadu na životné prostredie jeho opakovaným používaním.

72. výzva zameraná na triedený zber komunálnych odpadov

Termín uzavretia hodnotiaceho kola 1: 17. január 2022

Termín uzavretia hodnotiaceho kola 2: 15. marec 2022

Autor: (MIRRI SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2017
MŽP vyhlásilo výzvu zameranú na triedený zber
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) vyhlásilo výzvu pre najmenej rozvinuté okresy so zameraním na triedený zber. K dispozícii je pre nich 25 miliónov eur.
viac
19.08.2020
Čo je za odmietnutím odložiť triedenie kuchynských bioodpadov?
Na zavedenie zberu kuchynského bioodpadu ostávajú samosprávam štyri mesiace. Okrem iných nie v Bratislave a v Košiciach, v ktorých ho budú naďalej - ako súčasť zmiešaného komunálneho odpadu - energeticky zhodnocovať ešte dva roky v mestských spaľovniach.
viac
03.12.2020
Envirorezort podporí z eurofondov koncepčné vodárenské projekty
Od 1. decembra 2020 sa v rámci novo vyhlásenej výzvy z Operačného programu Kvalita životného prostredia vytvára možnosť žiadať o poskytnutie prostriedkov na financovanie koncepčných materiálov v oblasti ochrany vôd a vodného hospodárstva. Alokácia výzvy je 530 tisíc eur z Kohézneho fondu.
viac
03.01.2022
Podiel triedenia odpadov rastie, skládkovanie kleslo pod 50 percent
V roku 2020 prvýkrát skončila na skládkach menej ako polovica komunálneho odpadu (49,7 percenta). Potvrdzujú to výsledky Štatistického úradu SR a Eurostatu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %