Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
10.01.2024 01:05

Na rybárskych revíroch budú v sobotu sčítavať kormorány na nocoviskách


Kormorán je riadny jedák, za 10 sekúnd spucuje za lavór rýb. Zdroj: Poľovníctvo a rybárstvo


Na rybárskych revíroch Slovenského rybárskeho zväzu (SRZ) bude v sobotu (13. 1.) celoslovenské sčítanie kormorána veľkého na nocoviskách. Informoval o tom SRZ - Rada v Žiline na svojej webovej stránke.


Členovia miestnych a mestských rybárskych organizácií po celom Slovensku budú kormorány sčítavať od 14.00 do 17.00 h. V prípade nepriaznivého počasia (slabá viditeľnosť, hmla, sneženie) sa termín sčítania posunie na nedeľu (14. 1.).         

SRZ - Rada upozorňuje rybárske organizácie, že informácia o počte nocovísk a množstve vyskytujúcich sa kormoránov je potrebná na záverečnú správu o uplatňovaní výnimky na jeho plašenie a odstrel.         

"V súvislosti so sčítaním bude v zmysle aktuálnej výnimky rezortu životného prostredia od 11. do 14. januára zakázané plašiť a loviť kormorána veľkého," pripomína SRZ - Rada.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.11.2017
Envirorezort prichádza po 15 rokoch s návrhom nového zákona o rybárstve
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR prichádza s návrhom nového zákona o rybárstve. Tento týždeň ho predložilo do medzirezortného pripomienkového konania.
viac
11.01.2018
SRZ spustil petíciu za zachovanie všeľudového rybárstva na Slovensku
Slovenský rybársky zväz (SRZ) odštartoval v súvislosti s pripravovaným novým zákonom o rybárstve petíciu za zachovanie všeľudového, rekreačného a športového rybárstva na Slovensku. Cieľom je odolať tlaku záujmových skupín a zachovať v rámci pripravovaného zákona o rybárstve súčasné postavenie SRZ.
viac
21.10.2020
Namiesto Národného tenisového centra má v Košiciach vyrásť tréningové centrum
Namiesto Národného tenisového centra s medzinárodným významom má na Popradskej ulici v Košiciach vyrásť Národné tréningové centrum mestského a regionálneho významu bez hľadiska.
viac
28.10.2023
ZMOS so Slovenským plynárenským a naftovým zväzom pripravil Enviroakadémiu
Ďalšie podujatie Enviroakadémie sa uskutočnilo v stredu, 25. októbra 2023, online formou v spolupráci Slovenským plynárenským a naftový zväzom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %