Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.03.2020 08:10

Na sídlisku Farská lúka pribudne nové parkovisko aj ihrisko


Pohľad na Fiľakovo. Snímka zdroj: (sk.wikipedia.org).


Nové parkovisko aj ihrisko vznikne v blízkej budúcnosti na sídlisku Farská lúka vo Fiľakove v okrese Lučenec. Parkovisko chce samospráva podľa primátora Attilu Agócsa vybudovať ešte v tomto roku, ihrisko najneskôr v budúcom.


Mesto plánuje postaviť parkovisko na priestranstve oproti bytovke s vchodmi číslo 30 až 34. „Zvyšnú časť tohto priestoru zrevitalizujeme a vysadíme zeleň. Tým získajú obyvatelia novú oddychovú zónu,“ priblížil primátor s tým, že mesto tiež zrekonštruuje neďalekú cestu a tiež chodník lemujúci priestor budúceho parkoviska a oddychovej zóny zo strany Daxnerovej ulice.

Ako pokračoval, v rámci revitalizácie sídliska mesto vybuduje i nové ihrisko. Umiestnené bude v priestore medzi spomínanou bytovkou a materskou školou. „Sledovali sme, ako sa Fiľakovčania spojili a bojovali o ihrisko Žihadielko. Sme veľmi radi takejto občianskej aktivite, preto sme sa rozhodli, že podáme žiadosť o dotáciu z Miestnej akčnej skupiny Partnerstvo južného Novohradu. Ak by sa nám to podarilo, budeme vedieť postaviť ihrisko ešte v tomto roku,“ podotkol primátor.

Doplnil, že v prípade, ak mesto dotáciu nedostane, ihrisko postaví v budúcom roku z vlastných zdrojov. Využívať ho bude môcť široká verejnosť i deti zo susednej škôlky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2020
Pri archeologickom výskume hradu našli aj ľudské pozostatky
Ľudské pozostatky sa podarilo nájsť archeológom na Fiľakovskom hrade v okrese Lučenec v rámci nedávneho archeologického výskumu, ktorý bol súčasťou prác počas aktuálnej revitalizácie hradného areálu a jeho podhradia. Informovala o tom riaditeľka Hradného múzea Fiľakovo Viktória Tittonová.
viac
08.10.2020
Na sídlisku Juh pribudne multifunkčné ihrisko
Mesto Trebišov aktuálne realizuje výstavbu nového multifunkčného ihriska na sídlisku Juh. Možnosti na rôzne športové aktivity by malo poskytovať už v novembri. Informovala o tom radnica mesta.
viac
28.12.2021
Pri Toryse vyrástlo nové workoutové ihrisko
V Prešove v blízkosti rieky Torysa na Sídlisku III pribudlo úplne nové workoutové ihrisko. V areáli sa nachádza viac ako 17 stanovísk a je voľne dostupný pre verejnosť.
viac
02.03.2022
Fiľakovo chce rekonštruovať chodníky na Farskej lúke za takmer 500 000 eur
Samospráva Fiľakova v okrese Lučenec chce komplexne zrekonštruovať všetky chodníky medzi bytovými domami na Farskej lúke a v časti Daxnerovej ulice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %