Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.09.2017 06:09

Na sídlisku Sever vymenia problémový most


Snímak: (FB/Mesto Kežmarok).


V Kežmarku na sídlisku Sever vymenia most, ktorý v meste spôsoboval problémy najmä pri povodniach. Vymenený bude za vyšší s väčším prietokom. Mesto vo štvrtok (14. 9.) podpísalo zmluvu s dodávateľom stavby. 


"Výmena mosta súvisí s jeho prietokom. Pri povodniach tvoril prekážku, pretože neumožňoval odvádzať potrebný prietok prívalovej vody. Súčasťou stavby je aj výmena vrstiev miestnej komunikácie na sídlisku Sever na ulici Pod lesom," vysvetlil primátor Kežmarku Ján Ferenčák. Na realizáciu výmeny mosta sa mesto v predchádzajúcich rokoch uchádzalo o získanie finančných prostriedkov z eurofondov, ale neuspelo. Na financovanie tejto stavby samospráva nedávno získala úver zameraný na infraštruktúrne projekty vo výške 331 5000 eur.       

Stavbu bude realizovať spoločnosť Strabag, s.r.o. Nový most bude vyšší s maximálnym možným zvýšením prietoku. Práce má dodávateľ podľa zmluvy ukončiť do piatich mesiacov od odovzdania staveniska.       

Ďalší problémový most v Kežmarku sa nachádza pri pekárni cez Ľubický potok. Ako uviedol primátor, je vo vlastníctve samosprávneho kraja a rokuje sa o potrebe jeho prestavby. "Finálne protipovodňové riešenie ochrany mesta by doniesla až výstavba všetkých plánovaných poldrov v bývalom vojenskom priestore Javorina," uzavrel Ferenčák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2020
Dočasný most cez rieku Poprad by mali dokončiť v polovici marca
Dočasné premostenie cez rieku Poprad v Kežmarku by malo byť hotové v polovici marca. Potvrdila to hovorkyňa Slovenskej správy ciest Lucia Karelová.
viac
20.03.2020
Dočasný most cez rieku Poprad uvedú do prevádzky koncom marca
Dočasný most v Kežmarku cez rieku Poprad by mal byť hotový v priebehu budúceho týždňa, do prevádzky ho uvedú najneskôr do 31. marca. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej správy ciest Lucia Karelová.
viac
28.01.2022
Bývalé kasárne v Kežmarku by sa mohli zmeniť na obytnú zónu
Areál bývalých kasární v Kežmarku by sa mohol zmeniť na obytnú zónu. Potvrdil to primátor mesta Ján Ferenčák s tým, že samospráva pripravila aj štúdiu, ako tento priestor využiť. Nateraz však viazne výmena pozemkov a nehnuteľností medzi krajskou a mestskou samosprávou.
viac
27.06.2023
Frekventovaný most na ceste I/66 by mohli sprejazdniť ešte tento rok
Frekventovaný most na ceste I/66 v Kežmarku, ktorý v súčasnosti rekonštruujú, by mohli sprejazdniť ešte v tomto roku. Potvrdil to štátny tajomník Ministerstva dopravy SR Jaroslav Kmeť s tým, že práce idú podľa harmonogramu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %