Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
02.05.2024 08:05

Na Skalke opäť otvorili feratový svet


Snímka zdroj: Via ferrata Skalka


Na Skalke pri Kremnici od začiatku mája opäť otvorili feratový areál. Pre milovníkov adrenalínu budú od 1. mája k dispozícii nové feraty v starej časti strediska, tzv. feratový svet. Informovala o tom kremnická samospráva.


Z dôvodu ochrany prírody bude naďalej uzatvorená Via ferrata komín. Ako informovalo mesto, predpokladaný termín otvorenia je začiatok júna.         

Samospráva ďalej všetkých záujemcov upozorňuje, že z dôvodu bezpečnosti je pre návštevníkov povinnou výbavou feratový set, bez ktorej je vstup na feraty zakázaný. Zapožičať si ho môžu v mestskom Relax centre priamo na Skalke.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.10.2020
V Novej Bani otvorili Záhradný les s drevinami z celého sveta
V Novej Bani v utorok (6. 10.) oficiálne otvorili projekt s názvom Záhradný les. Na ploche 1,35 hektára sústredí 101 stromov a 2459 krov z rôznych kútov sveta, ktoré nebudú slúžiť len ako turistická atrakcia, ale aj vzdelávací prvok zasadený v prírodnom prostredí.
viac
15.04.2021
Nemocnicu Bory by mohli kolaudovať v lete na budúci rok
Na stavbe sa realizujú všetky vnútorné práce, ako vzduchotechnika vrátane vykurovacieho a chladiaceho systému, vodovodné rozvody, kanalizácia, potrubná pošta, silnoprúdové rozvody, sadrokartónové priečky či obklady a podlahy.
viac
31.05.2022
Via ferraty na Skalke budú pre návštevníkov prístupné od začiatku júna
Via ferraty na Skalke pri meste Kremnica budú po zimnej uzávere od stredy (1. 6.) opäť prístupné pre návštevníkov. Začiatku letnej sezóny predchádzala kontrola via ferratových trás i cvičenia horských záchranárov. Na oficiálnej stránke o tom informuje mesto Kremnica.
viac
31.05.2023
Ferraty na Skalke budú pre verejnosť otvorené od začiatku júna
Via ferraty na Skalke pri Kremnici budú pre verejnosť opätovne otvorené od 1. júna. Začiatku letnej sezóny predchádzala periodická ročná prehliadka Via ferratového sveta aj ferratových trás na hrebeni Kremnických vrchov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %