Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
17.03.2020 12:40

Na Slovensku začne vysielať spravodajský kanál Corona Virus Info TV


Ilustračná snímka: (int.).


Na Slovensku začal v utorok testovacie vysielanie tematický spravodajsko-edukatívny TV program. Jeho hlavným cieľom je prispieť k rýchlemu šíreniu overených informácií a vzdelávania širokých vrstiev obyvateľstva v súvislosti aktuálnou hrozbou pandémie nového koronavírusu na Slovensku a vo svete.


Celodenný 24-hodinový program obsahuje neustále aktualizované informácie, dáta o vývoji ochorenia v kľúčových oblastiach, aktuálne obmedzenia a rady pre občanov, ako sa postarať správne o zvýšenú osobnú hygienu. Nebudú chýbať aj skúsenosti zo zvládaním pandémie z iných krajín. Informoval o tom manažér Peter Blaas.

„Našim cieľom je preniesť množstvo skúseností s vývojom ochorenia COVID-19 a jeho zvládnutím pomocou komunikácie s verejnosťou, ktoré naša spoločnosť a aj ja osobne získala počas epidémie v Číne aj na Slovensko. Z nedávno osobnej získanej skúsenosti viem, ako dôležité je neustále občanom zdôrazňovať jednoduché rady, najmä čo sa týka hygieny a maximálneho obmedzenia pobytu mimo domu,” vysvetľuje generálny riaditeľ ANTIK Telecom Igor Kolla.

TV program Corona Virus Info TV spustil v utorok testovacie vysielanie v IPTV sieťach spoločnosti ANTIK Telecom na celom Slovensku. Ostré vysielanie v kvalite FullHD a kodeku H.264, ktoré možno očakávať ešte v priebehu týždňa, bude k dispozícii aj pre všetkých klientov mobilnej a internetovej televízie AntikTV, ako aj v internetovej ponuke pre klientov AntikSat. Program bude pre všetky technológie šírenia k dispozícii bezplatne.

Na obsahu Corona Virus Info TV spolupracuje aj Tlačová agentúra Slovenskej republiky. Práva na šírenie dáva Antik bezplatne k dispozícii všetkým ďalším telekomunikačným operátorom v SR, ktorí o ne prejavia záujem.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2019
ANTIK Telecom a mesto Trebišov zavádzajú bikesharing
Pri príležitosti tohto nového projektu sa stredu 17. júla 2019 o 13.00 h pred budovou mestského úradu uskutoční oficiálne odovzdanie bicyklov a spustenie bikesharingu v Trebišove.
viac
02.04.2020
MŠVVaŠ pripravuje "teleškolu", ktorá bude simulovať reálne vyučovanie
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR pripravuje "teleškolu", ktorá bude simulovať reálne vyučovanie. Informoval o tom minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.
viac
26.11.2020
Zavedenie pravidiel na likvidáciu bioodpadu sťažuje koronakríza
Nové legislatívne pravidlá na likvidáciu kuchynského bioodpadu by mali na Slovensku platiť od januára budúceho roka.
viac
08.07.2021
Po Prešove môžete jazdiť už aj na zdieľaných bicykloch
Mesto Prešov úspešne uviedlo do prevádzky zdieľané bicykle, ktoré prispejú k zvýšeniu mobility obyvateľov. Cieľom takzvaného bikesharingu je zároveň znížiť produkciu škodlivých emisií, zlepšiť kvalitu ovzdušia a podporiť Prešovčanov vo využívaní alternatívnych možností prepravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %