Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.04.2019 02:15

Na sobotňajšom Dobrom trhu je pripravený celodenný program


Dobrý trh na Jakubáku. Ilustračná snímka, zdroj: dobrytrh.sk


Susedské komunity, stánky s produktmi a jedlom, ale aj diskusie o udržateľnosti, inkluzívnych mestách a bezodpadovom životnom štýle čakajú návštevníkov na sobotňajšom (27. 4.) Dobrom trhu na Jakubovom námestí v Bratislave.


"Do Dobrého trhu na Jakubáku sa zapojili aj obyvatelia susedstva. Aktívne sa zapájajú do programu, otvárajú svoje prevádzky, dvory, zapájajú sa do projektu Mačka vo vreci, balíčkov s prekvapením, ktoré susedia návštevníkom venujú. Pred každým trhom pripravujeme aj susedský piknik, kde s miestnou komunitou najbližší Dobrý trh plánujeme," priblížila komunitná manažérka trhu Katarína Poliačiková.      

Do programu sa mohli susedia, obyvatelia a prevádzky prihlásiť so svojimi nápadmi v rámci susedskej výzvy. Vďaka spolupráci s Nadáciou VÚB organizačný tím podľa Poliačikovej slov produkčne aj finančne podporí ich nápady.       

Dobrý trh otvorí kapela Funny Fellows koncertným sprievodom. Predstavia sa aj ďalší hudobníci ako Adam Kerďo, Gramophone Brothers alebo Fancy Shoes. Diskutovať sa bude aj o naturálnom poľnohospodárstve a o pomalom životnom štýle. Zašiváreň zasa ponúkne možnosť naučiť sa opraviť svoje odevy priamo na trhu.       

Detských návštevníkov čaká viacero predstavení detských a bábkových divadiel, detský trh a interaktívna zóna Bratislavského kultúrneho a informačného strediska s názvom Hravé m(i)esto.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2018
Vianočný Dobrý trh už túto nedeľu zaplní Starú tržnicu aj Námestie SNP
Už túto nedeľu 16. decembra sa bude konať obľúbený Dobrý trh, ktorý bude nielen v priestoroch Starej tržnice, ale rozšíri sa aj na celé Námestie SNP. Aj z tohto dôvodu bude uzavreté Námestie SNP pre automobilovú dopravu a tiež mestskú hromadnú dopravu.
viac
25.04.2022
Panenská ulica bude opäť na jeden deň patriť Dobrému trhu
Dvory, záhrady, výklady či terasy na Panenskej ulici v Bratislave budú opäť na jeden deň patriť návštevníkom i kultúre. Umožní im to tradičné podujatie Dobrý trh, ktorý je naplánované na 30. apríla.
viac
30.04.2022
Dobrý trh sa v sobotu vráti na Panenskú ulicu
Panenská ulica v Bratislave sa v sobotu opäť premení na kaviareň, divadlo, výstavnú sálu, detskú herňu i šapitó. Po dvoch rokoch sa na ňu vráti podujatie Dobrý trh. Predstaviť by sa malo takmer 200 trhovníkov, chýbať by nemal ani Detský Dobrý trh. Súčasťou podujatia bude aj dvojjazyčný program.
viac
22.09.2022
Panenská ulica bude opäť patriť Dobrému trhu
Panenská ulica v Bratislave bude jeden deň opäť patriť trhovníkom, susedom, umelcom, remeselníkom, domácim výrobkom či rozmanitým kultúram. V sobotu (24. 9.) sa tam uskutoční tradičný pouličný festival Dobrý trh.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %