Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
07.02.2020 03:50

Na Štefánikovom námestí v Kremnici dnes odštartoval 12. ročník Big Air v meste


Ilustrační snímka (archív ON)


Tréningami a následne kvalifikačnými jazdami v piatok na kremnickom Štefánikovom námestí odštartuje 12. ročník podujatia Big Air v meste FIS Europa Cup & Open.


Organizátori avizujú, že v rámci Európskeho pohára prišlo do Kremnice zbierať body do rebríčka 25 jazdcov z ôsmich krajín sveta. Najmladším účastníkom je 13-ročný Estónec Henry Sildaru. "Dnes sa k týmto jazdcom pripoja ešte snowboardisti a freeskieri zo Slovenska, Česka, Poľska a Rakúska v rámci kategórie Open," uviedla za organizátorov Silvia Majerová.

V piatok sú na programe tréningy a potom kvalifikačné jazdy, veľké finále začne v sobotu (8.2.) o 18.00 h. Okrem športových zážitkov v piatok na námestí zahrajú kapela Walter Schnitzelsson a DJ DayD. V sobotu sa návštevníci môžu tešiť na koncerty skupín Akustika, Medial Banana a Polemic. Súčasťou 12. ročníka podujatia budú aj Warm-up a After párty v Kine Akropola.       

Tohtoročnou festivalovou novinkou je orientačná turistická mapa na stiahnutie. Sú v nej všetky užitočné informácie o podujatí. Pripravila ju Silvia Majerová v rámci svojho projektu pre Sokratov inštitút, v spolupráci so študentkou architektúry Mariannou Kubovou.       

"V info mape nájdu návštevníci zmienku o histórii mesta, komplexné informácie o službách, otváracie hodiny múzeí, presný program podujatia Big Air v meste a všetko podstatné, čo im umožní užiť si víkend v Kremnici naozaj naplno," priblížila Majerová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2018
Big Air v meste Kremnica 2018
Občianske združenie FRST Crew Kremnica, o. z. v spolupráci s Mestom Kremnica a partnermi pre obyvateľov a návštevníkov Kremnice pripravujú 11. ročník športovo-hudobného festivalu Big Air v meste Kremnica 2018. Druhú dekádu stále unikátneho podujatia otvoria v tradičnom termíne od 9. do 10. februára.
viac
21.12.2018
Štartuje už ôsmy ročník obľúbenej knižnej súťaže Vráťme knihy do škôl
Ambíciou knižnej súťaže Vráťme knihy do škôl je spojiť všetkých žiakov a študentov na Slovensku a to prostredníctvom knihy. Preto sa organizátori rozhodli, že sa do súťaže môžu zapojiť úplne všetci školáci. Súťaží sa v 3 kategóriách: materské školy, základné školy a stredné školy a to do 15. marca 2
viac
04.06.2019
Organizátori chcú mať festival Big Air viac ekologický
Organizátori kremnického letného podujatia Big Air v meste sa rozhodli, že zorganizujú akciu tak, aby sa počas nej vyprodukovalo minimálne množstvo odpadov. „Rozhodli sme sa, že radikálne znížime tvorbu plastových odpadov.
viac
14.01.2020
Big Air v Kremnici bude súčasťou Európskeho pohára
Po ročnej prestávke pripravuje Občianske združenie FRST Crew Kremnica, o. z. v spolupráci s Mestom Kremnica a partnermi už 12. ročník športovo-hudobného festivalu Big Air v meste Kremnica 2020. Toto unikátne podujatie sa bude konať v tradičnom termíne od piatka do soboty 7. - 8. februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %