Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
28.06.2022 11:40

Na Trenčianskom hrade "odhojdali" začiatok letnej turistickej sezóny


Na snímke deti sa hojdajú na hojdačke v areáli Trenčianskeho hradu v Trenčíne. Snímka zdroj: (tasr).


Symbolickým "odhojdaním" na novej hojdačke pri Kasárni Trenčianskeho hradu odštartovala v pondelok letná turistická sezóna v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK). Informovala o tom výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región Eva Frývaldská.


"Tohtoročným hitom turistickej sezóny v TSK budú hojdačky. Vytipovali sme desať najkrajších v celom kraji. Pre deti a rodičov sme pripravili súťaž. Jej podstatou je nájsť všetkých desať hojdačiek, vyznačiť indície do mapky, tú poslať na KOCR a vyhrať môžu krásne ceny," priblížila Frývaldská.

Ako dodala, tlačenú ilustrovanú mapku hojdačiek s príbehom a zaujímavými aktivitami súťažiaci nájdu vo vybraných kultúrno-informačných centrách, na úrade TSK alebo si ju môžu v elektronickej forme stiahnuť na web stránke www.trencinregion.sk a vytlačiť. Hojdačky sú podľa nej umiestnené na atraktívnych miestach, sú medzi nimi aj unikátne – vo vode či na vrchole lyžiarskeho strediska.

Podľa hovorkyne Trenčianskeho múzea v Trenčíne Kataríny Špačkovej na Trenčianskom hrade čaká počas letnej sezóny na návštevníkov množstvo podujatí. Výnimočnou udalosťou bude v strede júla privítanie repliky svätoštefanskej koruny na hrade, ale i Matúšove hradné slávnosti, muzikál Studňa lásky, podujatie Morava krásna zem a víkendové podujatia pre celé rodiny.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2020
TSK odmení rekreačných cykloturistov využívajúcich cyklobusy
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) odmení cykloturistov, ktorí v aktuálnej letnej sezóne využijú službu cyklobusov. Informoval o tom Ľubomír Bobák z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.
viac
02.10.2020
Na zaniknutom hrade sa konala prvá komentovaná prehliadka
Na zaniknutom hrade Breznica sa vo štvrtok (1. 10.) v rámci projektu Pohronská hradná cesta konala vôbec prvá komentovaná prehliadka.
viac
16.11.2021
Úspešné leto v Trenčianskom kraji
Tohtoročné leto v Trenčianskom kraji bolo aj napriek pretrvávajúcej pandémii a s ňou spojenými obmedzeniami z hľadiska návštevnosti kraja úspešné. Dominoval, už tradične, domáci cestovný ruch.
viac
09.03.2022
Turistickú sezónu otvára výstava o vývoji kníhtlačiarstva
Turistickú sezónu na Fiľakovskom hrade otvára výstava približujúca vývoj kníhtlačiarstva od stredoveku po súčasnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %