Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
11.08.2020 09:00

Na turistických chodníkoch Čerešňa a Tri studničky pribudnú nové prvky


Snímka zdroj:(povecernik.sk).


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Šariš-Bardejov pokračuje v obnove turistickej infraštruktúry v regióne. V septembri a októbri plánuje revitalizovať turistické chodníky Čerešňa a Tri studničky.


Prevažná časť nákladov bude hradená z dotácie Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska.

„Vlani sme dokončili náučný turistický chodník Čierna Mláka, v tomto roku prišli na rad drevené prvky nachádzajúce sa na hlavnej turistickej križovatke chodníkov Čerešňa a Tri studničky. Hlavným cieľom je oprava zničených a znehodnotených drevených prvkov na altánkoch, lesných studničkách a kamenné ohniská. Súčasťou akcie bude aj oprava lavičiek, doplnenie máp, informačných a smerových tabúľ,” uviedol riaditeľ OOCR Šariš-Bardejov Radomír Jančošek.

Spomenuté turistické chodníky slúžia nielen obyvateľom Bardejova a širšieho regiónu, ale aj návštevníkom Bardejovských Kúpeľov. „V okolí kúpeľov je niekoľko okruhov chodníkov, ktoré majú jeden spoločný východiskový bod, ktorým je kúpeľná kolonáda. Tento bod je súčasne miestom ukončenia trás liečebných prechádzok. Trasy niektorých okruhov sú vo viacerých úsekoch spoločné, diferencujú sa podľa kategórie obtiažnosti a spravidla vedú na vyhliadkové, alebo cieľové body,” priblížil Jančošek.

Ako povedal, osobitné miesto v rámci zdravotno-rehabilitačných chodníkov zaujíma lesná kyslíková dráha. „Technická náročnosť je určená tak, aby jednotlivé zariadenia na stanovištiach a cvičenia na nich boli v súlade s indikáciami, ktoré sa liečia v Bardejovských Kúpeľoch. Lesnú kyslíkovú dráhu môže absolvovať každý v ľubovoľnom čase,” vysvetlil Jančošek.

V okolí Bardejova je k dispozícii približne 40 kilometrov značených turistických chodníkov a šesť navzájom prepojených cyklotrás s dĺžkou takmer 10 kilometrov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2020
Nech chodníky ožijú
Program Živé chodníky podporí na jar 2020 obnovu a opravu značenia na turistických a cykloturistických trasách, ako aj obnovu studničiek v ich blízkosti. Program, ktorý podporuje Nadácia Ekopolis a značka Horalky od Sedity, už dvanásť rokov napomáha turistickej a cykloturistickej infraštruktúre.
viac
29.07.2020
Na potulkách prírodou osviežia ďalšie obnovené studničky
V tomto roku je program Živé chodníky opäť zameraný na obnovu značenia trás i oživenie studničiek popri navštevovaných chodníkoch, ktoré turistom a cyklistom spríjemňujú spoznávanie slovenskej prírody.
viac
30.10.2020
Tri grácie chce radnica vrátiť na Námestie mieru
Súsošie Tri grácie, ktoré do roku 2016 zdobilo Námestie mieru v Liptovskom Mikuláši, čaká na opätovnú inštaláciu v depozitári mestského múzea.
viac
04.11.2020
V rámci programu Živé chodníky sa podarilo obnoviť sedem lokalít
V rámci programu Živé chodníky sa vďaka grantom podarilo obnoviť sedem lokalít. Dobrovoľníci zlepšili podmienky pre pešiu a cyklistickú turistiku. Informovala o tom Martina Ragalová z externej komunikácie nadácie Ekopolis.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %