Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
17.10.2022 03:20

Na Uherovej ulici vybudovali multifunkčné ihrisko za 353 000 eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Na Uherovej ulici v Poprade vybudovali nové detské a multifunkčné ihrisko. Areál vo vnútrobloku na sídlisku Juh III. zrevitalizovala samospráva za viac ako 353 000 eur.


Vedúca odboru výstavby na Mestskom úrade v Poprade Kristína Horáková uviedla, že detské ihrisko má na ploche takmer 500 štvorcových metrov (m²) povrch s umelým trávnikom.

"Plocha zámkovej dlažby má výmeru 23,4 m². Sú tam použité dve farebné plochy – zelená pre dopadovú výšku do jedného metra a červená s použitím pružnej podložky pre dopadovú výšku do troch metrov," uviedla. Súčasťou ihriska sú dve domčekové kombinované zostavy, hojdačka, hniezdo pre hendikepované deti, štvorsedadlová prevažovacia, pružinová a reťazová hojdačka a pieskovisko.

Multifunkčné športovisko má veľkosť 33 krát 18 metrov, je oplotené a má ochrannú sieť. Určené je podľa Horákovej na tenis, volejbal, basketbal aj futbal. Na vedľajšej trávnatej ploche sú osadené futbalové bránky, a tiež stĺpiky pre volejbalovú sieť. "Súčasťou ihrísk je mobiliár - lavičky, stojany na bicykle i odpadkové koše," doplnila Horáková s tým, že areál je chránený kamerovým systémom. Výstavba trvala od začiatku júla.

Prvá etapa projektu obnovy ihrísk v Poprade vlani zahŕňala investície vo výške približne 200 000 eur. Konkrétne šlo o detské areály na uliciach Okružná a Traktorova, mesto investovalo i do workoutového ihriska na Partizánskej ulici. V tomto roku v najväčšom meste pod Tatrami obnovili aj štyri ďalšie detské ihriská - na Štúrovej ulici za blokom Myjava, na Ul. 29. augusta za blokom Sĺňava, na Ul. Mládeže za blokom Hron a na Ul. L. Svobodu za blokom Labe. Obnova trvala zhruba dva mesiace a vyžiadala si ďalších 142 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Rómovia z Coburgovej ulice si svojpomocne budujú ihrisko minifutbalu
Riešenie rómskej problematiky je dlhodobý proces a mesto Trnava sa snaží postupovať v tejto veci koncepčne. Coburgova ulica patrila v minulosti k najkrajším a najobľúbenejším lokalitám v Trnave.
viac
28.11.2016
Aktualizáciu územného plánu Popradu dokončujú po takmer dvoch rokoch
V Poprade dokončujú práce na najdôležitejšom dokumente z pohľadu jeho ďalšieho rozvoja, a to zmene a doplnku 2016 Územného plánu mesta Poprad (ÚPN).
viac
06.07.2020
Na Važeckej ulici v Prešove pribudlo nové multifunkčné ihrisko
Malí aj veľkí športovci môžu na Važeckej ulici v Prešove využívať nové multifunkčné ihrisko. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka jeho vybudovaním sa vytvorili možnosti pre hru minifutbalu, tenisu, volejbalu, bedmintonu, nohejbalu či hádzanej.
viac
14.04.2022
Poprad začne s opravou ďalšieho mosta, tentoraz na Kežmarskej ulici
Na Kežmarskej ulici v Poprade sa v utorok 19. apríla začne s rekonštrukciou mosta. Informovala o tom radnica na sociálnej sieti s tým, že pre stavebné práce musia vodiči rátať s dočasnými dopravnými obmedzeniami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %