Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
14.09.2023 01:10

Na UMB v B. Bystrici vznikne nová fakulta telesnej výchovy, športu a zdravia


Snímka zdroj: Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


Na Univerzite Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici bude od 1. januára budúceho roka pôsobiť nová fakulta telesnej výchovy, športu a zdravia. Vznikne rozdelením Filozofickej fakulty UMB.


Pre TASR to v stredu uviedla vedúca referátu marketingovej komunikácie univerzity Dana Straková. Ako vysvetlila, pôvodná katedra telesnej výchovy a športu sa transformuje na samostatnú fakultu a zvyšok filozofickej bude naďalej fungovať pod pôvodným názvom.         

"Táto organizačná zmena nebude mať žiadny vplyv na študentov ani zamestnancov oboch fakúlt. Naopak, veríme, že vznikom samostatnej fakulty dôjde k posilneniu pozície UMB vo vzdelávaní, vedeckovýskumnej činnosti, ako aj širšej spolupráce v oblasti športu," konštatovala Straková.         

UMB má doteraz šesť fakúlt - ekonomickú, pedagogickú, právnickú, filozofickú, fakultu politických vied a medzinárodných vzťahov, ako aj fakultu prírodných vied. Univerzitu aktuálne navštevuje takmer 6300 študentov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2019
Healthy run 2019 štartuje už túto nedeľu 19. 5. v Banskej Bystrici
Tri slovenské mestá opäť symbolicky prepojí beh za zdravie. Zdravotníci v Bratislave, Banskej Bystrici aj v Košiciach sú pripravení priniesť širokej verejnosti základné informácie o ich zdravotnom stave priamo na športoviskách.
viac
29.05.2019
Katedra už 55 rokov formuje budúcnosť cestovného ruchu
Katedra cestovného ruchu na Ekonomickej fakulte Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici už 55 rokov vzdeláva mladých ľudí, ktorí sa podieľajú na rozvoji cestovného ruchu na Slovensku aj v zahraničí. Je najstaršou a najprestížnejšou univerzitnou školou so zameraním na cestovný ruch na Slovensku.
viac
25.11.2020
Triediace centrum zálohového systému PET fliaš by dalo prácu asi 150 ľuďom
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) podporuje iniciatívu spracovateľa PET fliaš na vznik triediaceho centra zálohového systému v Banskej Bystrici.
viac
01.04.2022
Podnety občanov sa cez novú aplikáciu dostanú k úradníkom rýchlejšie
Ľudia mohli nahlasovať svoje podnety týkajúce sa zelene a životného prostredia, vrakov, služieb, ciest či chodníkov prostredníctvom portálu Odkazprestarostu.sk. Dnes už stačí kliknúť na web alebo mobilnú aplikáciu mesta a informovať o probléme okamžite.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %