Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
02.06.2022 02:25

Na území mesta vyčistia všetkých 53 pieskovísk


Snímka zdroj: (Mesto Poprad).


Mesto Poprad začalo v týchto dňoch s pravidelným čistením pieskovísk, ktoré spočíva v preosievaní, prehrabávaní piesku a vyberaní nečistôt.


Vedúca oddelenia životného prostredia na tamojšom mestskom úrade Daniela Gerčák Polaštiková v tejto súvislosti uviedla, že počas celého obdobia, keď sa pieskoviská využívajú, pracovníci regionálneho úradu verejného zdravotníctva odoberajú vzorky piesku.

"Ak sa zistí jeho kontaminácia, upovedomia o tom prevádzkovateľa, teda mesto Poprad. V takomto prípade sa z pieskoviska kompletne vyvezie starý piesok, vyčistí sa, vyumýva obruba pieskoviska a dovezie sa nový piesok," vysvetlila Gerčák Polaštiková.

Vo všetkých popradských mestských častiach je dohromady 53 pieskovísk, ktoré sa po vyčistení doplnia aj novým pieskom. Údržba sa vykonáva v spolupráci s aktivačnými pracovníkmi a so spoločnosťou Brantner, s ktorou má radnica zmluvu o poskytovaní verejnoprospešných služieb.

Samospráva zároveň vyzýva majiteľov psov a mačiek, aby rešpektovali značky pri detských ihriskách a nevodili domácich miláčikov na detské ihriská a pieskoviská. "Týmto spôsobom  zabezpečia deťom bezpečný a zdravý priestor na hranie," uzatvára mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2017
Žiadatelia o dotácie na rok 2018 musia doručiť žiadosti do 30. októbra
Mesto Poprad upozorňuje potenciálnych žiadateľov o dotácie na všeobecne prospešné služby a verejnoprospešné účely, že v zmysle Všeobecne-záväzného nariadenia č.7/2016 je žiadosť o poskytnutie dotácie na rok 2018 potrebné doručiť do podateľne MsÚ v Poprade v termíne najneskôr do 30. októbra 2017.
viac
05.03.2019
Mesto Poprad chce odpredať svoj podiel v akvaparku, poslanci zámer schválili
Na minulotýždňovom rokovaní Mestského zastupiteľstva v Poprade sa poslanci okrem iného zaoberali aj návrhom na predaj podielu mesta v tamojšom akvaparku.
viac
18.09.2020
Dobrovoľnícke podujatie Naše mesto prináša viac ako 140 aktivít
Čistenie povodia Malého Dunaja, čistenie lesíka, zbieranie odhodených odpadkov či likvidácia nelegálnych skládok.
viac
09.11.2022
Mesto odkúpi pozemok v areáli bývalých kasární za 11 000 eur
Mesto Poprad odkúpi pozemok účelovej komunikácie v areáli bývalých kasární, aby mohol investor pokračovať vo výstavbe lokality Nové nábrežie. Na rokovaní to v stredu schválili poslanci s tým, že kúpna cena bude 11 000 eur, čo je desať percent z hodnoty stanovenej znalcom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %