Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.01.2020 10:05

Na veľtrhu Drevodomy pasív sa dozviete všetko o regulácii kúrenia


TECH CONTROLLERS


Jedna z popredných firiem pôsobiacich na slovenskom trhu a zaoberajúcich sa automatickou reguláciou kúrenia - TECH CONTROLLERS, bude vystavovať v Trenčíne a poradí vám ako ušetriť až 20% za kúrenie.


Na špecializovanom veľtrhu Drevodomy pasív, strechy a izolácie, v areáli Expo Center Trenčín, od štvrtka 23. januára do soboty 26.januára 2020, predstaví bezdrôtovo ovládané bytové termostaty, ktoré umožňujú presné meranie teploty v každej miestnosti v interiéri, jej optimálne nastavenia podľa účelu používania a pohodlné ovládanie napríklad aj mobilom. Počas piatkového semináru (24.januára 2020, od cca 14.30 hod.) zástupca firmy poinformuje podrobne aj o miere úspor najmenej 20%, ktoré možno s takouto reguláciou dosiahnúť. Informuje o tom obchodný reprezentat firmy TECH CONTROLLERS Jaroslav Kuča.

,,Vytvorenie optimálneho teplotného prostredia priamo znižuje náklady. Vykurovanie veľkých objektov si vyžaduje vysoké náklady, lebo sa vykuruje veľká plocha za vysoké náklady. Upustením od nezdravého prekurovania miestností počas ich používania a zbytočného vykurovania prázdnych nevyužívaných priestorov je možné dosiahnúť merateľné veľké úspory. Problém vysokých nákladov trápi majiteľov rodinných domov, ale aj prevádzkovateľov penziónov, menších hotelelov, starostov s úradmi a školami. Jednoduchým technickým riešením a to inštaláciou elektrických pohonov na radiátorové termostaty sa dá dosiahnuť to, že miestnosti sa nebudú prekurovať. Zároveň sa v každej z nich môže nastaviť teplota vykurovania podľa času jej obsadenia. To všetko sa dá diaľkovo meniť mobilom, alebo na centrálnom paneli. Pri otvorenom okne sa snímače postarajú o to, aby sa v tom čase nekúrilo. A všetko bez sekania v stenách, ťahania káblov, čisto a počas prevádzky za pár hodín. Elektrické pohony radiátorov pracujú na batérie so životnosťou až 5 rokov,” opisuje J.Kuča.

TECH CONTROLLERS garantuje až 20% úspory kontrolou teploty v miestnostiach.

Pre lepšiu kontrolu teploty v miestnosti je dostupná webová aplikácia eModul, na ktorej je možnosť nastaviť konkrétne harmonogramy pre vykurovanie alebo udržiavať stálu teplotu v danej zóne. Kontrola teploty v rodinných domoch, ale ešte viac v komerčných zariadeniach ako sú penzióny, motely, hostely alebo hotely prináša reálne výhody v rôznych sférach činnosti a odráža ich špecifiká, kde dopyt na teplo závisí na sezónnosti a obsadenosti.

Konfigurácia systému

Systém sa skladá z hlavnej regulácie P1/P2, do ktorej môžeme pripojiť maximálne 16 snímačov alebo bytových termostatov. Pritom do každej miestnosti môžeme pripojiť maximálne 6 pohonov a 6 snímačov otvorenia okna. Hlavná regulácia sa pripojí k sieti WiFi a celý systém sa ovláda z webovej aplikácie eModul. Pre väčšie pohodlie sa dá všetko ovládať z mobilu alebo tabletu. K jednej aplikácii je možné pripojiť niekoľko riadiacich modulov, čo umožní kontrolu nad celým objektom.

Okrem toho aplikácia umožňuje: nastavenie týždenných prevádzkových harmonogramov, signalizáciu stavu vybitých batérií zariadení, signalizáciu porúch, možnosť nastaviť prevádzkové parametre pohonov (minimálne, maximálne otvorenie a sigmu), zobrazenie štatistických údajov o teplote a prenos údajov do súboru .csv, prístup cez prehliadač, ako aj cez aplikáciu v mobile.

Hlavná regulácia má rozmery 95 x 95 x 25 mm, potrebuje pripojenie k WIFI 2,4 GHz a napájanie zásuvky 230V v zostave. Komunikácia so zariadeniami je bezdrôtová (868 MHz) Funkcie regulácii: ovládanie max. 16 rôznych zón pomocou CM, CT snímačov a to bez možnosti zmeny teploty z úrovne miestnosti alebo izbových regulátorov RB alebo RZ, alebo s možnosťou zmeny teploty z úrovne miestnosti.

Ďalej je tu možnosť obmedzenia rozsahu nastavenej hodnoty teploty z úrovne miestnosti (napr. 19 °C - 23 °C), výstupné relé NO/NC (napr. pre ovládanie vykurovacieho zariadenia, ktoré sa spína podľa potreby vykurovania miestnosti). Do každej zóny je možné pripojiť až 6 bezdrôtových servopohonov G1 a až 6 ks snímačov otvárania okien KO. Je tu aj možnosť aktualizácie softvéru cez USB vstup a možnosť pripojenia bezdrôtového snímača vonkajšej teploty CZ, či pripojenie k internetu cez WIFI.

Bezdrôtovo ovládané bytové termostaty umožňujú:

1. Presné meranie teploty v interiéri (aktuálna teplota zobrazená na displeji).

2. Optimálne nastavenie teploty podľa charakteru miestnosti (denná izba, spálňa, učebňa, jedáleň, telocvičňa, spoločenská miestnosť, šatňa, chodba atď.).

3. Pohodlné ovládanie v závislosti na dennej dobe a činnosti (udržiavanie teploty na komfortnej úrovni počas aktívneho využívania, útlm teploty v čase, keď sú ľudia mimo po ukončení činnosti, opustení miestnosti).

Riadené vykurovanie merateľne šetrí náklady

,,Ide nielen o veľkú úsporu energie, ale tiež o prejav príkladnej zodpovednosti za životné prostredie a starostlivosť o peniaze. Úspora 20% nákladov je reálna. TECH CONTROLLERS vie garantovať 20% úspory nákladov za kúrenie. Ale len na zariadenia, ktoré sú súčasťou systému SINUM a na zákazníkov, ktorí si zakúpili aj snímač otvorenia okna,” uzatvára J.Kuča.

Viac informácií na http://tech-reg.sk

Autor: (ts-TECH CONTROLLERS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2016
Historické Mierové námestie zrekonštruujú za viac ako štyri milióny eur
Mesto Trenčín chce v budúcom roku komplexne zrekonštruovať historické Mierové námestie. Celkové náklady na rekonštrukciu dosiahnu viac ako štyri milióny eur bez DPH.
viac
30.11.2016
Open Days Europe Direct 2016 na Úrade TSK
Vo štvrtok 1. decembra 2016 sa v priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v Kongresovej sále bude konať podujatie s názvom Open Days v Europe Direct 2016, ktoré je určené pre študentov stredných škôl z celého Trenčianskeho kraja.
viac
05.04.2017
V Trenčíne sa začal veľtrh potrieb pre milovníkov záhrad a sadov
Pod hradom Matúša Čáka si už po 23.-krát našiel svoje miesto veľtrh potrieb pre všetkých milovníkov záhrad a sadov s názvom Záhradkár 2017. Termín výstavy prvýkrát presiahne hranicu 4-dňového podujatia, tento rok totiž trvá od stredy 5. apríla až do nedele 9. apríla, vždy od 9. hodiny ráno.
viac
19.03.2024
Veľtrhy Alma mater 2024 v Trenčíne a v Banskej Bystrici
Tento týždeň sa budú konať ďalšie dve podujatia zo série mini-veľtrhov Alma mater 2024 - miesto, kde si nájdeš svoju univerzitu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %