Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
16.03.2024 02:15

Na východe Slovenska by mohla vzniknúť nová vojenská nemocnica


Ilustračná snímka, zdroj: UVN.sk


Na východe Slovenska by mohla vzniknúť nová vojenská nemocnica. MO SR pre TASR potvrdilo, že plánuje zo svojho rozpočtu preinvestovať prostriedky aj do zdravotníckej infraštruktúry. Možnosť novej nemocnice na východe Slovenska avizoval premiér Robert Fico v rozhovore pre denník Štandard.


Na východe Slovenska by mohla vzniknúť nová vojenská nemocnica. Ministerstvo obrany (MO) SR pre TASR potvrdilo, že plánuje zo svojho rozpočtu preinvestovať prostriedky aj do zdravotníckej infraštruktúry. Možnosť novej nemocnice na východe Slovenska avizoval premiér a líder Smeru-SD Robert Fico v rozhovore pre denník Štandard.        

"MO SR plánuje z rozpočtu kapitoly rezortu preinvestovať prostriedky aj do zdravotníckej infraštruktúry - pravdepodobne by išlo o investíciu do nemocnice na východe Slovenska, kde takéto vojenské zdravotnícke zariadenie momentálne chýba," uviedli z komunikačného oddelenia rezortu pre TASR.         

V súčasnosti sa preverujú všetky dostupné možnosti. "Ak bude vo veci aktualizačný moment, budeme o tom verejnosť informovať," dodalo ministerstvo.         

O zámere novej nemocnice informoval predseda vlády. "Jednu veľkú, koncovú nemocnicu chceme postaviť na východnom Slovensku. Máme úplne jasno, odkadiaľ zdroje, kto to bude robiť a ako to bude celé vyzerať," povedal v rozhovore pre denník Štandard.         

Ministerstvo zdravotníctva pre TASR reagovalo, že o avizovaných investíciách do zdravotníctva bude informovať až po ich komplexnom prerokovaní so všetkými relevantnými partnermi.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2020
Pribudnú pamätné dni aj štátny sviatok
Zoznam pamätných dní a štátnych sviatkov sa upraví. Rozšíri sa o štyri pamätné dni, medzi nimi napríklad 24. jún ako Deň pamiatky obetí komunistického režimu.
viac
28.01.2021
Pri liečbe ochorenia COVID-19 pomáha lekárom mobilná aplikácia
Univerzitná nemocnica Martin (UNM) začala pri liečbe pacientov s ochorením COVID-19 využívať mobilnú aplikáciu. Jej testovanie spustili v polovici januára na Klinike pneumológie a ftizeológie.
viac
31.03.2021
V Strážovských vrchoch vznikne súkromný chránený areál Langáčske skaly
V Strážovských vrchoch vznikne súkromný chránený areál Langáčske skaly. Nachádza sa v okrese Ilava v katastrálnom území Dubnice nad Váhom. Vyplýva to z vyhlášky, ktorú schválil Okresný úrad Trenčín. Vyhláška nadobudne účinnosť 15. apríla.
viac
10.11.2021
Nad geotermálnym zdrojom pri Čižaticiach už vŕtajú prvé stroje
Pri obci Čižatice neďaleko Košíc postupujú od leta práce na realizácii geotermálneho vrtu. Geotermálna voda by podľa zámerov Košického samosprávneho kraja (KSK) mala slúžiť pre budúci akvapark, možné je aj ďalšie využitie ako vykurovanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %