Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
29.11.2019 04:10

Na vypracovanie nízkouhlíkovej stratégie získalo mesto dotáciu


Operačný program Kvalita životného prostredia


Mesto Nová Baňa si nechá vypracovať nízkouhlíkovú stratégiu (NÚS), ktorá má riešiť nízkouhlíkové opatrenia, ale aj aktualizáciu koncepcie rozvoja mesta v oblasti tepelnej energetiky.


Samospráva bola úspešná so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok z Operačného programu Kvalita životného prostredia na jej vypracovanie.       

Stratégia bude vypracovaná pre viac ako 7000 obyvateľov mesta. Podľa informácií z verejne dostupných dokumentoch bude materiál prioritne zameraný na nízkouhlíkové opatrenia najmä na energetickú efektívnosť, využívanie obnoviteľných zdrojov energie s ohľadom na ochranu životného prostredia, najmä v súvislosti s produkciou emisií skleníkových plynov a emisií znečisťujúcich látok do ovzdušia. Súčasťou stratégie bude aj aktualizácia Koncepcie rozvoja mesta Nová Baňa v oblasti tepelnej energetiky.       

Na vypracovanie stratégie a jej súčastí získalo mesto dotáciu vo výške 14.750 eur. Ako sa uvádza v dokumentoch zverejnených na portáli ITMS2014+, spolufinancovanie zo strany mesta bude vo výške 775 eur.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2018
Výstava Zbohom vojna priblíži jeden z najkrvavejších konfliktov
Od ukončenia prvej svetovej vojny uplynulo 100 rokov. Zapojilo sa do nej viac ako 30 štátov a vyžiadala si životy 10 miliónov ľudí. Bola jedným z najkrvavejších konfliktov v dejinách ľudstva, ktorý priblíži výstava s názvom Zbohom vojna, sprístupnená v piatok v Pohronskom múzeu v Novej Bani.
viac
26.08.2019
Obyvatelia rozbehli petíciu proti hazardu a herniam na území mesta
Obyvatelia Novej Bane rozbehli petíciu, ktorou chcú bojovať proti hazardu a výherným automatom na území mesta. Ambíciou jej iniciátorov je nazbierať približne 2500 podpisov, s ktorými sa potom chcú obrátiť na mestské zastupiteľstvo.
viac
06.03.2020
V centre Novej Bane zavedú polhodinové bezplatné parkovanie
V centre Novej Bane zavedú pre vodičov možnosť bezplatného parkovania v dĺžke 30 minút denne. Novobanskí mestskí poslanci o tom rozhodli na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva. Novinka vojde do praxe od začiatku mája tohto roka.
viac
08.12.2020
Zber kuchynského odpadu si chce mesto vyskúšať v pilotnom projekte
Mesto Nová Baňa si povinnosť zberu triedeného kuchynského odpadu, ktorý samosprávam vyplýva z vyhlášky Ministerstva životného prostredia SR najneskôr od 1. júla 2021, zrejme vyskúša v pilotnom projekte.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %