Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.01.2019 11:25

Na zámku v Holíči končí rekonštrukcia koniarne


Holíčsky zámok, ilustračná snímka (st)


Na Holíčskom zámku končia rekonštrukčné práce na budove koniarne, na ktoré získalo mesto nenávratné finančné prostriedky z Ministerstva kultúry (MK) SR. Informovalo o tom oddelenie regionálneho rozvoja a dotačnej politiky mestského úradu.


Mesto Holíč získalo dotáciu v rámci programu Obnovme si svoj dom v podprograme Modernizácia a komplexná rekonštrukcia národných kultúrnych pamiatok s prioritou ochrany a obnovy. Projekt bol schválený vo výške 588.860 eur a spolufinancovaný z vlastných zdrojov mesta vo výške päť percent.       

"Počas rekonštrukcie išlo o odkopanie základových múrov obvodových stien, demontáž a osadenie strešnej krytiny a dažďových žľabov, odstránenie a nahradenie poškodených častí dreveného krovu za nové, vytvorenie replík pôvodných komínov v podstrešnom priestore, zadebnenie strechy plným dreveným záklopom a ďalšie práce," uviedol mestský úrad.       

Po celkovom ukončení rekonštrukčných prác vzniknú v interiéri Koniarne vynovené priestory, ktoré budú počas letnej turistickej sezóny slúžiť obyvateľom a návštevníkom mesta ako výstavný priestor Mestského múzea a galérie v Holíči.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2018
Mesto Holíč získalo dotáciu na Koniareň viac ako pol milióna eur
Mesto Holíč získalo z Ministerstva kultúry (MK) SR dotáciu vo výške 588 860 eur. Finančné zdroje sú viazané na rekonštrukciu národnej kultúrnej pamiatky (NKP) Holíčsky zámok – Koniareň. Zmluva bola zverejnená v Centrálnom registri zmlúv.
viac
04.02.2019
Mesto Holíč získalo 666.000 eur na rekonštrukciu Holíčskeho zámku
Mesto Holíč získalo dotáciu zo štátneho rozpočtu prostredníctvom rozpočtu Ministerstva kultúry SR vo výške 666.000 eur na podporu realizácie projektu s názvom Rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky - Holíčsky zámok - Hospodárska budova. Informoval o tom centrálny register zmlúv.
viac
13.04.2019
Objekt Koniarne Holíčskeho zámku prešiel čiastočnou rekonštrukciou
Ministerstvo kultúry prispelo na obnovu dotáciou v objeme 588 860 eur, mesto Holíč v rámci spolufinancovania investovalo z vlastných zdrojov 50 456 eur.
viac
14.02.2023
Na zámku sa uskutočňujú reštaurátorské práce
Na zámku v Holíči sa v súčasnosti uskutočňujú rekonštrukčné práce na budove tzv. Koniarne. Všetky rekonštrukčné a reštaurátorské práce sú financované z projektu s názvom Po stopách Veľkomoravských Slovanov. Informovalo o tom mesto Holíč.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %