Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.05.2020 07:25

Na Zastupiteľstve PSK budú rokovať o rozpočte a cyklodoprave


Úrad Prešovského samosprávneho kraja.


Úprava rozpočtu a stratégia rozvoja cyklodopravy sú hlavné témy rokovania prešovských krajských poslancov na ich 20. zasadnutí v pondelok 25. mája.


Ako o tom informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK), zasadnutie zastupiteľstva sa uskutoční za prísnych bezpečnostných a hygienických opatrení a bude sa na ňom môcť zúčastniť aj verejnosť.

Na poslancov čaká celkovo 16 bodov programu. „Hlavnou témou rokovania bude úprava rozpočtu. Úsporné opatrenia by sa mali týkať Úradu PSK a jeho projektov, ale aj oblasti dopravy, kultúry, vzdelávania a sociálneho zabezpečenia,” priblížila Heilová. Poslanci sa tiež budú zaoberať zmenou a doplnením Výzvy pre región na rok 2020, stratégiou rozvoja cyklodopravy a cykloturistiky, ale i zmenami v usporiadaní cestnej siete v rámci samosprávy. Na programe je i majetkovoprávne vyrovnanie pozemkov súvisiace s budovaním cestnej infraštruktúry.

Po predchádzajúcom rokovaní zastupiteľstva, ktoré sa uskutočnilo formou videokonferencie, sa prešovskí krajskí poslanci stretnú opäť vo veľkej zasadačke Úradu PSK. Ako Heilová uviedla, miestnosť rokovania sa pred zasadnutím vydezinfikuje, dovnútra budú poslanci, ale i verejnosť vstupovať po tom, ako sa im zmeria telesná teplota. Každý z poslancov tiež pri vstupe dostane ochranné tvárové rúško a rukavice, k dispozícii budú aj dezinfekčné prostriedky na ruky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2020
PSK nezrušil grantové výzvy, časť peňazí však nerozdelí
Prešovskí krajskí poslanci odsúhlasili na pondelkovom (25. 5.) rokovaní viacero zmien v poskytovaní dotácií z rozpočtu kraja. Granty pre obce, mestá, organizácie a cirkvi ostali zachované.
viac
22.06.2020
Ružinov tento rok rozdelil na dotáciách takmer 144 000 eur
Bratislavský Ružinov rozdelil tento rok na dotáciách takmer 144 000 eur. V rámci rozvojových dotácií podporil šesť žiadostí, v oblasti komunitných dotácií získalo podporu 34 projektov.
viac
25.08.2020
Krajskí poslanci rozdelili v rámci výzvy pre región 2,2 milióna eur
Rozvoj cyklodopravy a cykloturizmu, výstavbu športovísk a zvýšenie kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti podporili na svojom rokovaní v pondelok (24. 8.) prešovskí krajskí poslanci sumou 2,2 milióna eur.
viac
05.10.2020
Minister vnútra absolvoval pracovnú cestu v Prešovskom kraji
Minister vnútra Roman Mikulec absolvoval 2. októbra 2020 pracovnú cestu v Starej Ľubovni a Kežmarku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %