Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
09.05.2024 05:05

Na zimnom štadióne v Leviciach sa začali Levické poľovnícke dni


Ilustračný výrez plagátu


Poľovnícke predajné trhy, výstava trofejí a preparátov zveri a živočíchov, interaktívna prezentácia Lesníci a poľovníci deťom, ale aj ďalšie aktivity s tematikou lesníctva sú súčasťou tohtoročných Levických poľovníckych dní.


Podujatie sa začalo vo štvrtok na zimnom štadióne v Leviciach a potrvá do 12. mája, informovali organizátori.         

História Levických poľovníckych dní siaha do roku 1995, kedy sa stal súčasťou chovateľskej prehliadky trofejí pre okres Levice aj odborný seminár. Dovtedy lokálne podujatie postupne vyrástlo na podujatie s celoslovenskou, neskôr aj medzinárodnou úrovňou. Odborné semináre sú každoročne zamerané na inú aktuálnu tému.         

Popri klasickej prehliadke trofejí pribúdali sprievodné akcie pre deti a mládež, výstava Príroda okolo nás, etabloval sa festival filmov, ktorý zvýšil kredit a obľúbenosť Levických poľovníckych dní. Hlavným motívom vzniku medzinárodného festivalu filmov bolo okrem spestrenia programu aj zvýšenie záujmu poľovníckej a ochranárskej verejnosti o filmovanie slovenskej prírody. Počas doterajšej existencie festivalu verejne uviedli 348 filmov.         

Na Levických poľovníckych dňoch je kladený dôraz na prácu s deťmi a mládežou. Pre najmladších je určený detský kútik Rozprávkový les a podujatie Lesníci a poľovníci deťom, ktoré je venované lesnej pedagogike. Deti sa formou hier a súťaží môžu zoznámiť s lesom, prírodou, poľovníctvom, sokoliarmi, lesničiarmi, vábničiarmi, kynológmi a lesníkmi.         

Pre návštevníkov je počas podujatia pripravená interaktívna laserová strelnica, kde si budú môcť vyskúšať simulačnú streľbu. Súčasťou poľovníckych dní bude aj súťaž vo varení guláša a poľovníckych špecialít spojená s ochutnávkou i Poľovnícky majáles.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2018
Poľovnícke dni predstavujú trofeje ulovené v levickom regióne
Vernisážou Poľovníctvo a príroda sa v piatok začal 22. ročník Levických poľovníckych dní. Okrem preparátov zveri a živočíchov sú na výstave prezentované aj trofeje ulovené v predchádzajúcej poľovníckej sezóne v okrese Levice.
viac
16.05.2019
Mestské dni si vyžiadajú uzáveru centra mesta
Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Leviciach upozorňuje motoristickú verejnosť na úplnú uzáveru centra mesta Levice. Uzávera bude platiť nepretržite od 17. mája od 6. hod. do 19. mája do 6. hod.
viac
29.07.2020
Historická Banská Štiavnica bude mať opäť priame spojenie s Bratislavou
Od nedele 2. augusta bude medzi Banskou Štiavnicou a Bratislavou opäť premávať priamy autobusový spoj. V rámci podpory cestovného ruchu naň prispeje Banskobystrický samosprávny kraj prostredníctvom svojej Rozvojovej agentúry 20 000 eur.
viac
07.06.2022
Hradné slávnosti ponúknu dobové výjavy, koncert, divadlo i ohňovú šou
Areál Levického hradu bude počas najbližšieho víkendu patriť histórii. V sobotu 11. júna sa tam zídu šermiari a hradní páni. Pripravená je beseda i ukážky rôznych dobových výjavov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %