Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.12.2017 12:39

Nadácia Kia Motors Slovakia obdarovala aj žilinských školákov


Snímka zdroj: (zilina.sk).


Mikulášska nádielka od Nadácie Kia Motors Slovakia v tomto roku potešila najmä škôlkarov a žiakov základných škôl, ktorí sa budú môcť vďaka získaným pomôckam efektívne vzdelávať a rozvíjať svoje technické i kreatívne myslenie.


Popri rôznych investičných aktivitách, ako je napr. rekonštrukcia Parku Ľudovíta Štúra, podpora športových a kultúrnych podujatí, rekonštrukcia vybraných oddelení Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline a ďalších, sa nadácia zameriava aj na oblasť školstva a vzdelávanie našich detí, aby sa v budúcnosti mohli bez problémov uplatniť na trhu práce.

Nadácia formou vzdelávacích balíčkov, ktoré obsahovali najmä rôzne technické a interaktívne pomôcky na rozvíjanie tvorivosti a technického myslenia či technické vybavenie určené pre všeobecné i jazykové vzdelávanie (tablety, dataprojektor, interaktívna tabuľa, notebook) obdarovala 29 škôl zo Žilinského kraja.

Deti v materských školách sa môžu tešiť z nových stavebníc, vďaka ktorým si precvičia jemnú motoriku, naučia sa aj technicky premýšľať a spájať diely drevených stavebníc. Sami si môžu skonštruovať plne funkčné odrážadlo, kočík pre bábiky, model auta, lode či lietadlá.

Základné školy a ich žiaci budú využívať nové Lego zostavy, ktoré im umožnia pochopiť základy fyziky pri jednoduchých a hnaných strojoch, ale aj naprogramovať si vlastných robotov. Súčasťou balíka pre základné školy sú aj elektrické obrábacie stroje ako variácie sústruhov, pílok, brúsok a vŕtačky alebo aj „Energy box“ na využívanie alternatívnych zdrojov energie, kde si žiaci zapoja funkčné solárne panely alebo veternú turbínu na výrobu elektrickej energie.

Nové pomôcky, ktoré zatraktívnia a inovujú vzdelávanie potešia aj deti zo žilinských škôl, a to konkrétne žiakov z MŠ Trnavská, MŠ Andreja Kmeťa, MŠ Jarná, ZŠ Karpatská, ZŠ s MŠ Gaštanova, ZŠ Martinská, ZŠ Námestie Mladosti, ZŠ s MŠ Do Stošky, ZŠ Slovenských  dobrovoľníkov, ZŠ Lichardova.

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2016
Mestu záleží na vzdelávaní žilinských detí
Primátor Igor Choma a správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák oficiálne otvorili školský rok na Základnej škole Gaštanová 56, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Spoločne popriali žiakom úspešný rok a učiteľom veľa energie pri výkone ich práce.
viac
11.12.2019
Ďalšie úspešné projekty mesta Žilina s podporu Nadácie Kia Motors Slovakia
Nákup rehabilitačných pomôcok pre seniorov, modernizácia detského dopravného ihriska, bicykle pre mestských policajtov, edukačné, športové pomôcky pre deti z rómskej komunity a prístroje na diagnostiku s cvičeniami pre zrakovo postihnuté deti.
viac
11.02.2020
Milión eur z Nadácie Kia Motors Slovakia zavŕšil dar pre žilinskú traumatológiu
Najnovším úspešným projektom za spolu 140-tisíc eur sa stal nákup moderného diagnostického prístroja na operačné sály úrazovej chirurgie a výmena okien na oddelení klinickej a radiačnej onkológie.
viac
27.12.2021
Nadácia Kia Slovakia podporila pracovníkov COVID oddelení v žilinskom regióne
Nadácia Kia Slovakia pokračuje v podpore zdravotníctva aj počas tretej vlny pandémie ochorenia COVID-19. Tento raz svoju pozornosť zamerala na zdravotníkov pracujúcich na COVID oddeleniach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %