Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.01.2020 01:05

Najdlhší úsek Vážskej cyklomagistrály postaví TSK z eurofondov


Ilustračná snímka, zdroj: www.zpiestan.sk


Najdlhší úsek 100-kilometrovej Vážskej cyklomagistrály z Nového Mesta nad Váhom do Trenčína bude financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu. Informoval o tom poverený vedúci odboru dopravy Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Radovan Hladký.


Na výstavbu najdlhšieho úseku Vážskej cyklomagistrály, ktorá po dokončení prepojí Trnavský, Trenčiansky a Žilinský kraj, bolo vydané právoplatné územné rozhodnutie a stavebné povolenie, schválená bola aj žiadosť o nenávratný finančný príspevok. Celkové oprávnené výdavky na výstavbu 21,2-kilometrového úseku budú 4,38 milióna eur.         

Nový úsek povedie najmä popri Biskupickom kanáli. Po jeho vybudovaní sa cyklistická verejnosť pohodlne dostane z Hornej Stredy až do krajského mesta Trenčín. Cyklisti tak budú mať k dispozícii už takmer 35 kilometrov cyklotrasy. Prvý 13,4-kilometrový úsek medzi Hornou Stredou a Novým Mestom nad Váhom sprístupnil TSK v máji 2018.       

„Na trase Nové Mesto nad Váhom – Trenčín sa počíta aj s vybudovaním troch odpočívadiel s prístreškami a mobiliárom,“ doplnil Hladký.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2020
Prešovskí cyklisti môžu naplno využívať všetky cykloprístrešky
So začínajúcou cyklistickou sezónou mesto Prešov rozbieha ostrú prevádzku cykloprístreškov, ktoré sú plne pripravené na používanie. Elektronické čipy k prístreškom si môžu užívatelia zapožičať na jeden deň alebo na celý rok na mestskom úrade.
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
11.05.2021
Novú cyklotrasu lemujú infopanely
Na novovybudovanom úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom sa dozviete možno aj to, čo ste ešte nevedeli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %