Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.11.2018 06:30

Najlepšie vzduchom poháňané auto skonštruovali žiaci zo Serede


Ilustračná snímka


Automobilka Jaguar Land Rover vo svojom nitrianskom závode zorganizovala v novembri prvý ročník národnej súťaže s názvom Jaguar Challenge, určenej žiakom základných žiakov.


Cieľom 18 tímov z ôsmich základných škôl bolo navrhnúť, postaviť a aj spojazdniť miniatúrne vozidlá poháňané na stlačený vzduch. Pomáhali im pri tom aj odborní mentori priamo z automobilky.       

Hodnotiaca komisia potom pri prezentácii výsledkov sledovala aj komunikačné zručnosti, inžinierske znalosti a tímovú prácu jednotlivých tímov. Spomedzi všetkých potom komisia vybrala víťazov, ktorí získali ocenenie v kategóriách najrýchlejší automobil, najlepšie vyrobené vozidlo, najlepšia verbálna prezentácia, najlepšie portfólio a tiež titul majstrov. "Víťazom prvého ročníka súťaže sa stali žiaci zo Základnej školy Jána Amosa Komenského v Seredi," informovali organizátori.       

Súťaž  sa koná ako súčasť globálneho vzdelávacieho programu spoločnosti. Jeho cieľom je podpora predmetov zameraných na vedu, technológie, inžinierstvo a matematiku. "Takýmto spôsobom vzdelávania chceme inšpirovať viac mladých ľudí, ktorí raz budú tými, čo nám pomôžu rozvíjať novú generáciu trvalo udržateľných vozidiel a technológií. Jaguar Challenge pre základné školy potvrdzuje význam a dôležitosť technických predmetov a dáva mladým ľuďom príležitosť dozvedieť sa viac o reálnom dizajne a inžinierskych procesoch," skonštatoval prevádzkový riaditeľ Jaguar Land Rover Slovensko Alexander Wortberg.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2017
Deti z Podkoníc a Púchova oslávili MDD na triedičke odpadov
Koncom minulého roka sa deti základných škôl zapojili do súťaže Skvelé zelené video, ktorej hlavnou výhrou bol celodenný výlet. Tí najlepší „kameramani a herci“ získali od spoločnosti ENVI - PAK výlet spojený s exkurziou na triedičku odpadov.
viac
07.05.2022
V nitrianskom Jaguar Land Rover maturovali prví študenti duálneho vzdelávania
V Tréningovej akadémii podniku Jaguar Land Rover Slovakia v Nitre sa v priebehu 4. a 5. mája prvýkrát konala praktická časť maturitných skúšok študentov Súkromnej strednej odbornej školy (SOŠ) polytechnickej DSA v Nitre.
viac
19.08.2022
Chýbajúca MHD robí problém zamestnávateľom v priemyselnom parku
Zamestnávatelia v nitrianskom priemyselnom parku majú problém s náborom zamestnancov z kuriózneho dôvodu – do priemyselného parku nie je zabezpečená mestská hromadná doprava (MHD).
viac
21.09.2022
NKN podporí inovatívne projekty v základných školách
Základné školy (ZŠ) v Nitre sa môžu do 14. októbra uchádzať o dotácie z Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %