Najlepšiu jaternicu robia v Kamenici nad Cirochou

"Tajomstvo najlepšej hurky spočíva v tom, že to robíme s láskou," vyjadrila sa pre TASR po vyhlásení výsledkov súťaže konateľka víťaznej spoločnosti Mária Rebej, ktorá má podľa jej slov mäsiarstvo "v génoch". Ako dodala, jej otec sa po príchode do Kamenice nad Cirochou v roku 1963 začal venovať mäsiarstvu a aj ona sama k nemu od malička inklinovala.
Samospráva v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZaHŠ) a ďalšími partnermi, chcela súťažou o najlepšiu jaternicu oživiť povesť mesta, v ktorom sa podľa vyjadrení pamätníkov v minulosti vyrábali najlepšie jaternice na Zemplíne. Humenčanov dodnes nazývajú Hurkare.
Súťažiacimi boli okrem víťaza dvaja miestni a jeden rimavskosobotský výrobcovia mäsových výrobkov. Jaternice z ich produkcie podľa slov riaditeľky OOCR HZaHŠ Michaely Zdražilovej degustovalo v piatok okolo 500 hodnotiteľov a podľa jej slov sa u verejnosti stretli s pozitívnou odozvou.
Humenská hurka bola realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.