Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
28.09.2021 04:05

Najlepšou samosprávou v rámci Odkazu pre starostu je Dubnica nad Váhom


Dubnický primátor Peter Wolf pri preberaní ocenenia Zlaté vedro


Portál Odkaz pre starostu opäť rozdával samosprávam vysvedčenia. Za rok 2020 je v komunikácii s obyvateľmi najlepšou samosprávou nad 20-tisíc obyvateľov Dubnica nad Váhom.


Prestížne ocenenie Zlaté vedro za 1. miesto v komunikácii s obyvateľmi na portáli Odkazprestarostu.sk za rok 2020 prevzal dubnický primátor Peter Wolf v pondelok 27. septembra 2021 na slávnostnom vyhodnotení v Bratislave. „Vysvedčenie, ktoré nám Odkaz pre starostu vystavil, nás veľmi teší a je pre nás povzbudením do ďalšej práce v skvalitňovaní života v meste. Rád by som poďakoval kolegom z mestského úradu, ktorí sa podieľajú na riešení podnetov a promptne reagujú na podnety občanov,“ zhodnotil dubnický primátor Peter Wolf s tým, že veľkú zásluhu na ocenení majú predovšetkým kolegovia Veronika Rezáková a Milan Dohnanský.

V kategórii komunikácie s obyvateľmi hodnotitelia brali do úvahy úplnosť odpovede – či obsahuje informácie, kto a kedy sa bude podnetom zaoberať. Dôležitým faktorom bola aj rýchlosť odpovede. Bonusové body mohli samosprávy získať za informovanie o vyriešení podnetu, rovnako vtedy, ak občania nemuseli na odpoveď čakať viac ako 7 dní.

Aj keď dubnická samospráva využíva Odkaz pre starostu len druhý rok, doposiaľ sa na mesto prostredníctvom uvedenej platformy obrátili občania s takmer 840 podnetmi. Za komunikáciu bolo ocenené aj v uplynulom roku. „Najviac podnetov, s ktorými sa na nás občania obracajú, sa týka ciest a chodníkov, no evidujeme aj dotazy na zeleň, životné prostredie či mestský mobiliár,“ upresnil Milan Dohnanský. Ako dodal, v roku 2020 mesto Dubnica nad Váhom komunikovalo spolu 383 podnetov, za čo si vyslúžilo skóre 291 %. V kategórii Riešenie podnetov mesto obsadilo 8. priečku.

Prostredníctvom portálu odkazpresarostu.sk obyvatelia slovenských miest a obcí ročne nahlasujú tisícky podnetov, ktorými samosprávy upozorňujú na vyskytujúce sa nedostatky. „Rád by som poďakoval aj Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť, ktorý vytvoril priestor pre prehľadnú a efektívnu komunikáciu samospráv s občanmi. Je naozaj skvelé, že občania sa týmto spôsobom zapájajú a upozorňujú nás na nedostatky – aj to je jeden zo spôsobov, ktorým môžeme ľudí viac priťahovať k správe vecí verejných,“ uzatvoril primátor Dubnice nad Váhom.

Portál Odkaz pre starostu funguje od roku 2010 a dnes ho využíva viac ako 170 aktívnych miest a obcí. Občania majú možnosť prostredníctvom internetovej stránky www.odkazprestarostu.sk alebo rovnomennej mobilnej aplikácie upozorňovať samosprávu na rôzne nedostatky, ktoré si na území mesta či obce všimnú a komunikovať o nich priamo so samosprávou.

Autor: (ts-Dubnica nad Váhom, Mária Badačová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2018
Víťazmi Majstrovstiev SR v hasičskom športe sa stali hasiči z Popradu
Družstvo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Poprade zvíťazilo v celkovom bodovaní 46. ročníka Majstrovstiev Slovenskej republiky v hasičskom športe, ktoré sa začali v utorok (9.10.) v Dubnici nad Váhom a v stredu vyvrcholili v areáli OR HaZZ v Martine.
viac
22.05.2020
Rekonštrukciu domu kultúry v Dubnici nad Váhom by mali ukončiť v decembri
Rekonštrukciu domu kultúry v Dubnici nad Váhom za viac ako 1,4 milióna eur by mali dokončiť do konca tohto roku. Počas kontrolného dňa to povedal dubnický primátor Peter Wolf.
viac
27.09.2022
Za najlepšie riešenie podnetov občanov ocenili Trnavu a Malacky
Podnety občanov riešili vlani najefektívnejšie Trnava a Malacky. V utorok im portál odkazprestarostu.sk udelil ocenenie Zlaté vedro určené pre najlepšie samosprávy za rok 2021.
viac
18.11.2022
Jedenásť stredoškolákov si prevzalo ocenenie z rúk primátora mesta
Mesto Dubnica nad Váhom ocenilo pri príležitosti Dňa študentstva jedenásť študentov troch stredných škôl na území mesta Dubnica nad Váhom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %