Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
12.05.2021 12:50

Najmladších návštevníkov Oravského hradu čaká rozprávkový program


Ilustračná snímka (archív)


Rodiny s deťmi, ktoré sa tento víkend vyberú na Oravský hrad v Oravskom Podzámku, čaká interaktívny rozprávkový program. Pripravili ho pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Správcovské Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava o tom informovalo na oficiálnej webovej stránke.


"Cestou na Oravský hrad a počas prehliadky budú musieť deti  zvládnuť niekoľko úloh a prekážok. Čo bude ich odmenou, sa dozvedia na záver. Pre všetkých statočných najmenších návštevníkov máme pripravené aj malé prekvapenie," povedala riaditeľka Oravského múzea Mária Jagnešáková.       

Podujatie sa uskutoční oba víkendové dni (29. 5. a 30. 5.) v čase od 9.00 do 16.00 h.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2019
Návštevníci Oravského hradu prežijú deň v stredoveku
Deň v stredoveku zažijú návštevníci Oravského hradu v prvú augustovú nedeľu. Nádvorím hradu sa bude niesť stredoveká atmosféra plná hudby, tanca, bojového umenia, ale i zabudnutých príbehov.
viac
04.06.2022
Na Hrad Devín sa vracajú rytieri, priblížia obdobie renesancie
Na bratislavský Hrad Devín sa po dvoch rokoch opäť vracajú rytieri. V sobotu návštevníkov presunú do obdobia renesancie. Areál hradu bude otvorený do 18.00 h. Informuje o tom Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel Tostabur, ktoré podujatie organizuje.
viac
17.12.2022
Pod Oravským hradom sa začali vianočné trhy
Detským vystúpením pri betleheme sa v piatok začali vianočné trhy pod Oravským hradom v Oravskom Podzámku. Trvať budú do nedele (18. 12.) a návštevníkom ponúknu kultúrny program, prezentáciu lokálnych výrobcov i ukážky pečenia vianočných oblátok.
viac
31.08.2023
Na hrade Modrý Kameň bude cez víkend rozlúčka s prázdninami
Na hrade Modrý Kameň bude cez víkend rozlúčka s prázdninami. Verejnosti sprístupnia expozície hračiek a vyskúšajú si aj vodenie rôznych druhov bábok. TASR o tom informovala Dáša Ďuríková z Múzea bábkarských kultúr a hračiek Slovenského národného múzea (SNM).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %