Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
28.10.2019 04:10

Nájom za hrobové miesta sa dá od pondelka vyplatiť aj na cintoríne


Mestský cintorín v Banskej Bystrici - snímka zdroj: wikimedia


Banskobystričania i príbuzní pochovaných na banskobystrických cintorínoch majú možnosť od pondelka až do piatku na rímskokatolíckom cintoríne v centre mesta zaplatiť nájom hrobového miesta.


Stránkové hodiny počas "dušičkových dní" sú od 8.30 do 12.15 h a od 13.00 do 16.30 h. Pozostalí žijúci mimo Banskej Bystrice, budú vybavení prednostne. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová.       

"Obyvatelia s trvalým pobytom v Banskej Bystrici si náležitosti týkajúce sa hrobových miest môžu vybaviť na Správe cintorínov v Kremničke, počas prevádzkových hodín v pondelky, stredy a štvrtky od 8.00 do 14.00 h, v utorky do 16.30 h a v piatky do 12.00 h," uviedla Mojžišová.       

Počas sviatkov zosnulých budú zamestnanci Správy cintorínov operatívne zabezpečovať poriadok a vývoz odpadkov na centrálnom cintoríne v Kremničke a urnovom háji. To platí aj pre cintorín na Námestí Štefana Moysesa.       

"V týchto dňoch sme urobili poslednú kosbu a cintorín sme dočistili zhrabaním lístia za pomoci odsúdených z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Banská Bystrica. Doložili sme tam dve nádoby na zber zmesového komunálneho odpadu, jednu 660-litrovú na biologicky rozložiteľný odpad a jednu 1100-litrovú na plasty," dodala Mojžišová s tým, že pre návštevníkov cintorína na Námestí Š. Moysesa je k dispozícii aj prenosná ekologická toaleta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.02.2018
Nájdi si prácu na zimáku – 2. ročník Veľtrhu kariéry a pracovných príležitostí
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici (UMB) a UMB Hockey Team (univerzitný hokejový tí) pod záštitou rektora Vladimíra Hiadlovského v spolupráci s mestom Banská Bystrica organizujú podujatie Zo školy na zimák – Univerzitný deň pracovných príležitostí.
viac
12.05.2020
Podnikateľom znížia alebo odpustia platby za letné terasy
V najbližších dňoch sa chystá mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, kde chce primátor Ján Nosko predložiť poslancom návrh na zníženie platieb za letné terasy o 80 percent.
viac
25.11.2020
Triediace centrum zálohového systému PET fliaš by dalo prácu asi 150 ľuďom
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) podporuje iniciatívu spracovateľa PET fliaš na vznik triediaceho centra zálohového systému v Banskej Bystrici.
viac
10.12.2022
Dominanta vojnového cintorína Monument zaujala odborníkov v zahraničí
Objekt Monument v banskobystrickej časti Majer, ktorý je súčasťou vojnového cintorína z prvej svetovej vojny, upútal pozornosť aj za hranicami Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %