Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
19.02.2024 07:55

Najväčšie problémy mesta sú nárast hustoty dopravy a parkovanie


Mestský úrad v Detve. Snímka zdroj: dtinfo.sk


Medzi najväčšie problémy mesta Detva patria nárast hustoty dopravy a obmedzenejšie možnosti parkovania. Po prvom roku vo funkcii to TASR povedal primátor Detvy Branislav Baran.


Dodal, že parkovacie plochy na sídlisku neboli vybudované na to, aby jedna rodina mala dve alebo viac áut, ako je to už v súčasnosti bežné. Podľa neho nevyužitých zelených plôch je v meste veľa, každá sa však nedá premeniť na parkovisko. Niektoré už ani nepatria mestu. "Ľudia nemôžu čakať, že vyrúbeme všetky stromy a urobíme nové parkoviská, aby každý občan mohol zaparkovať pod svojimi oknami," objasnil.         

Najväčšie problémy s parkovaním majú podľa neho Námestie mieru, Novosady, Dolinky i Štúrova ulica. Nová parkovacia politika, ktorú mesto pripravuje, by mohla dať odpoveď na to, ktorým smerom sa v riešení parkovania vybrať. "Či ísť aj do nepopulárneho spoplatnenia parkovania, prípadne nájsť nové parkovacie plochy zjednosmernením niektorých ulíc," uviedol.         

Oblasť, s ktorou nebol primátor vlani v lete spokojný, bolo kosenie. "Pre dážď sa dlho nedalo kosiť, my sme však stroskotali na tom, že technické služby nemohli dostať priamu zákazku od mesta," konštatoval s tým, že tak museli urobiť nové verejné obstarávanie, čo samosprávu dosť zdržalo.         

Najväčšiu obavu mal vlani primátor z prípravy Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve. "Podarilo sa nám ich však zorganizovať na veľmi dobrej úrovni. Vyšlo aj počasie, čo je asi najpodstatnejšie pre takúto akciu," priblížil s tým, že vníma však aj viaceré nedostatky. Do budúcnosti podľa neho vie mesto zapracovať na ich odstránení.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2016
Finálne riešenie parkovacej politiky bude výhodné pre Bratislavčanov
V utorok (18. októbra) sa uskutočnilo zasadnutie Komisie dopravy a informačných systémov, na ktorom poslancom mestského zastupiteľstva a členom komisie primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a experti hlavného mesta a spoločnosti Deloitte predstavili model fungovania parkovacieho systému v Bratislave.
viac
29.08.2017
Čoskoro začína Európsky týždeň mobility 2017
Do kampane sa môžu svojím tematickým podujatím zapojiť nielen samosprávy miest, ale aj neziskové organizácie, inštitúcie a školy. Registrácia je možná do 16. septembra.
viac
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
16.07.2021
Nový generel určí ďalší rozvoj dopravy v meste Šaľa
Rozvoj dopravy v Šali sa bude riadiť podľa nového generelu dopravy. Dokument, ktorý už schválilo mestské zastupiteľstvo, rieši vývoj dopravnej politiky v meste vrátane parkovania či rozvoja cyklistickej dopravy. Zaoberá sa tiež prognózami a návrhmi riešenia dopravných problémov v budúcnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %