Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
09.02.2022 10:30

Najväčšími investíciami mesta v roku 2022 sú plaváreň a ZSS


Snímka zdroj: (Mesto Stará Ľubovňa).


Najväčšími investíciami v roku 2022 budú v Starej Ľubovni komplexná rekonštrukcia mestskej plavárne a vybudovanie nového zariadenia sociálnych služieb (ZSS). Investičné náklady na obidve stavby presahujú päť miliónov eur. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.


Na mestskej plavárni, ktorú uviedli do prevádzky v roku 1988, sa v súčasnosti naplno realizujú búracie práce. Projekt rieši rekonštrukciu obvodových plášťov, úplnú výmenu technológie, prestavbu časti priestorov suterénu na wellness, obnovu bazénových telies a vybudovanie detského exteriérového bazénu. "Návrh v maximálnej miere zachováva pôvodný architektonický koncept a tvaroslovie. Predpoklad dokončenia náročnej rekonštrukcie je na jar budúceho roka," uvádza radnica s tým, že samospráva sa chce uchádzať o finančné prostriedky z Fondu na podporu športu a zjemniť tak vysokú investíciu z vlastných zdrojov.

V ZSS v súčasnosti taktiež prebiehajú búracie práce. Došlo k sanácii obvodových stien, pôvodných podláh a podkladových vrstiev. "Zhotoviteľ prác, miestna spoločnosť Slovdach, začala tiež s výkopmi rýh po obvode okolo základových trámov a základových pätiek. Súčasťou ZSS má byť nízkokapacitné zariadenie pre seniorov s celoročnou pobytovou formou poskytovanej sociálnej služby pre 12 klientov, denné centrum s poskytovaním sociálneho poradenstva a zabezpečovaním záujmovej činnosti. Projekt ráta aj s vybudovaním jedálne na osobný odber obedov vrátane rozvozu stravy," dodáva mesto. Kuchyňa je dimenzovaná na kapacitu maximálne 300 podávaných jedál denne. Predpoklad dokončenia prác je koncom tohto roku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.04.2019
Plaváreň potrebuje obnovu, mesto zvažuje alternatívy
Mesto Stará Ľubovňa už dlhšie zvažuje rekonštrukciu tamojšej plavárne, aj preto tento týždeň radnica zorganizovala workshop. Prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni Aleš Solár uviedol, že jeho obsahom bolo zhrnutie súčasného stavu plavárne, potreby jej rekonštrukcie a možného využitia v budúcnost
viac
07.01.2022
Hrad sa chystá na obnovu i stretnutie potomkov majiteľov
V júni tohto roku chcú na Ľubovnianskom hrade začať so záchranou a rekonštrukciou severovýchodnej hradby a tretieho nádvoria. Riaditeľ Ľubovnianskeho múzea Dalibor Mikulík zároveň potvrdil, že na jar sa chystajú skontrolovať všetky obvodové hradby a murivo.
viac
28.09.2022
Na 29. ročníku jarmoku sa pokúsia vytvoriť rekord, treba prísť v kroji
Banánovým behom žiakov štartuje vo štvrtok (29. 9.) v Starej Ľubovni 29. ročník tradičného Ľubovnianskeho jarmoku. Vedúca odboru školstva, kultúry, športu a mládeže na tamojšom mestskom úrade Eva Kollárová uviedla, že pripravený je bohatý program.
viac
05.05.2023
Zrekonštruovanú plaváreň otvoria pre verejnosť čoskoro
Staroľubovniansku mestskú plaváreň onedlho po rekonštrukcii opäť otvoria pre verejnosť. Stavba je už hotová, pôvodný projekt architekta Hobrľu z ateliéru Stavoprojekt Prešov z roku 1983 obnovili a skrášlili architekti pod vedením Jána Kovalčíka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %